zaterdag 11 maart 2017

Meer Kant haken


Ik mocht weer patronen testhaken voor Sascha Blase - van Wagtendonk, van het blog A la Sascha. En voor dit boek ontwierp ze weer heel wat prachtige patronen! Nu het boek uit is, kan ik eindelijk laten zien wat voor moois ik hiervan kon maken.


Zo deze Dennenappeltjessjaal, leuk om te haken, niet moeilijk en toch ziet het er wel fraai uit. Ik gebruikte bamboe garen en de laatste rand met de bol Motivo, bijna dezelfde kleur, wel iets dikker. het bamboegaren haakte heel fijn en draagt super.


Ik heb 'm al heel wat keertjes gedragen, en meestal heb ik een hekel aan die omslagdoeken/sjaals, maar deze blijft goed liggen op de schouders.


Misschien had ik 'm nog iets langer gemaakt als ik meer garen had gehad, maar zo was het ook goed.


Er staat ook een roosje in filethaakwerk in voor een kussen, maar ik had zin om te priegelen, dus ik heb 'm in Lizbeth 20 garen gemaakt en uiteindelijk op een tas genaaid.


Ook maakte ik de Zigzagdeken, van een oud Elise garen dat ik nog in de kast vond en aardig wat bollen in dezelfde kleur bleken te zijn. Het patroon is eigenlijk met kleurtjes, ook super leuk, maar daar had ik geen garen voor liggen, dus ik maakte deze variant. Het begin maakte ik van de zomer op vakantie in Zweden en nu heeft dochterlief 'm de hele winter al in gebruik als extra deken op bed.


Ook dit kantje was een testje, ik gebruikte een vrij dik garen, en hij heeft intussen een plekje in de Magic quilt gevonden.


En dit roosje staat ook in het boek, heel mooi in wit of naturel en hij kan zo opgerold of plat, maar ik koos voor een lief kleurtje deze keer.


Ik heb met opzet foto's gemaakt met het gebruikte garen erbij, zodat ik dat nog zou kunnen terugvinden, want ik ken mezelf, dus ik wist dat ik het niet zou gaan onthouden.


Er staan nog meer patronen in het boek, maar die heb ik niet getest, toch zitten daar ook heel mooie tussen, waarvan ik zeker niet uitsluit dat ik ze later nog eens maak! Een aanrader dus!

4 opmerkingen:

 1. Prachtige patronen. Is de zigzagdeken ook gehaakt of is die gebreid?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je weer mocht proefhaken! Zo te zien is het een heel leuk boekje...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. So many good patterns and articles !!! Your talents are seamless :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je mocht proefhaken! Ik heb het boek inmiddels in huis en het is weer erg mooi!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!