vrijdag 14 oktober 2016

Van oma


Mijn oma van 90 is onlangs verhuisd naar een aanleunwoning, en bij het opruimen van het oude huis, kwam ook nog een stapel handwerkbladen tevoorschijn.


Sommige dingen die erin staan zijn gewoon tijdloos mooi, of mooi door de vaardigheid die ze vragen, en uiteraard staan er ook dingen in die hopeloos ouderwets zijn.


Een heel aantal bladen waren uit de jaren 1950, zoals deze Maandblad voor Handwerken.


Daar staat een veelheid aan technieken in. Daar houd ik van, dus in mijn voorraad mogen ze nog een tijdje langer bewaard blijven.


In sommige staat ook nog wat frivolité, eigenlijk vind ik dit best een mooi ontwerp, en kleedjes worden echt nog wel gemaakt als ik internet moet geloven (en ja, ik heb er zelf ook wel een paar gemaakt).


Of zakdoekenkantjes.


Kan best zijn dat ik er nog eens wat uit maak, al is het maar omdat het zo bijzonder is dat zo'n oud patroon nog bestaat. Nou ja, ik kan lekker bladeren en genieten dus.

5 opmerkingen:

 1. It's wonderful to see these old magazines and interesting how many timeless things there are. I love the little doily especially.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Well worth keeping, though I guess some of the things are out of style. I like the doily pattern.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, hoe ouder hoe beter. Zelf kijk ik altijd op Koningsdag of rommelmarkten of ik nog oude crea tijdschriften zie liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ontzettend leuk! Vooral omdat ik dingen herken uit de tijdschriften die ik zelf hier heb. Ze zijn van mijn moeder geweest. Als ze nog leefde, zou ze nu 95 zijn ...
  Ik vind het zo leuk om van tijd tot tijd de stapel weer eens op te pakken en te snuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Enig die oude tijdschriften! Leuk hoor. groetjes, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!