woensdag 3 augustus 2016

WOW: bezig met 'mixed media'


Zoals je bij het vorige berichtje hebt kunnen zien, werkt het voor mij momenteel wel om 'ufo's' (unfinished projects) tevoorschijn te halen om hier te tonen. Dus nog maar wat van stal gehaald. Dit kussen kreeg ik ooit compleet met zwaan. De buitenste lijnen waren al geklost in linnenslag, en moest eigenlijk alleen nog worden voorzien van een vulling. Nu zou dat een mooie gelegenheid zijn geweest om te oefenen met vullingen, maar ik besloot anders.


In 2012 begon ik hiermee, (blogbericht) en nu wil ik dit toch weer oppakken. Ik ga de zwaan vullen met o.a. frivolité. (Kennelijk had ik toen zoiets gezien op internet, daar herinner ik me niets van.) Intussen beheers ik wat meer kanttechnieken en heb m'n boeken tevoorschijn gehaald voor inspiratie.


Het nadeel van projecten af 'moeten' maken is dat de meeste creativiteit zit in de start. Daarna is het vaak gewoon weg doen. En dan mis ik de creatieve uitdaging en verschuiven ze naar de achtergrond. Maar ik hoop op deze wijze toch nog lekker creatief bezig te kunnen zijn met dit project, waardoor het leuk blijft.

Nog een ander 'mixed media' projectje is deze:


Ik maakte een frame van pijpenrager, waar ik het lijf van de pauw omheen naaldviltte. Voor de staart ben ik aan de slag geweest met guimpe haakwerk en frivolité. Ook voor deze geldt... wordt vervolgd...

Voor meer creatieve bezigheden, kijk op Esthers Blog.

4 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar: als de spanning van het begin wegzakt, is het niet meer interessant. Dan moet je doorzetten, maar er is altijd wel weer iets anders om te onderzoeken 😏
  Lekker doorwerken, want het is allemaal erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beetje bij beetje krijg je zo wel alles af ;-)

  Liefs, Babs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het heel mooi! Wat een bijzondere techniekenmix, Corina...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niks voor mij is dit, het ziet er super ingewikkeld uit, maar wel heel mooi en heel bijzonder!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!