zondag 28 augustus 2016

Verven


Afgelopen week hadden we nog vrij, en wilden we flink klussen. Daar was het echter veel te warm voor. Dan maar binnen aan de slag, Hier de verkleurde eettafel, vol krassen en vlekken (hoewel je daar op de foto niet al te veel van ziet, alleen dat dit al jaren geen blank eiken patiné meer is). Hij staat hier al op plastic, en intussen is hij fris wit. We hebben zelfs de onderkant nog een beetje wit gemaakt (met hulp van dl) zodat er zoveel mogelijk licht gereflecteerd wordt. Met het grote raam op het noorden is dat geen overbodige luxe.


Ik heb nog niet echt een mooie foto van de witte tafel, omdat we bijna gelijk doorgegaan zijn met de stoelen.


De stof was op zich niet eens zo slecht na 13 jaar, maar niet echt meer praktisch met een peuter in huis, die ook graag op een stoel staat te helpen met eten koken in de keuken aan het aanrecht. En het donkerbruin vonden we bij wit wel erg hard.


Gelukkig zit er een stoffenwinkel in de buurt, en daar haalden we skai. Van mijn vader leende ik zijn stoffeer gereedschap en ging ik de uitdaging aan om zelf de zittinkjes opnieuw te bekleden. Niet perfect gelukt, maar goed genoeg.

De eerste stoel is nu klaar, en alle zittingen. Dus van lieverlee zullen we wel weer vier stoelen om te tafel hebben...


(En ja op de achtergrond zie je het enige meubelstuk dat nog z'n verkleurde look heeft, de buffetkast. Maar na de eethoek doen we toch eerst weer andere klussen voor we dat grote ding gaan aanpakken.)

2 opmerkingen:

 1. Echt een heel ander gezicht als je aan het verven slaat ... Maar ik vind het leuk, en ook lekker fris!
  En je kan veel hoor, als je het maar probeert...
  Die stoelen zijn echt gaaf zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap, dat je zelf de stoelen stoffeert! Leuk hoor, de boel zo lekker opknappen!
  Laat je straks ook een foto zien als de hele eethoek klaar is?
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!