maandag 22 augustus 2016

Twee weken Zweden


De afgelopen twee weken hebben we doorgebracht in Zweden (Västra Götaland) een slordige 115 km vanaf Göteborg. De eerste week was het wel wat fris en nat, maar dat heeft ons er niet van weerhouden er regelmatig op uit te trekken en van alles te gaan zien.


De tweede week was het beter weer, en hebben we veel tijd aan of op de meertjes doorgebracht.


We hebben er echt van genoten, de rust, de ruimte, vriendelijke mensen, de natuur. Bijna dagelijks zagen we wel iets van wild, veel herten (in twee soorten), een vos en de kraanvogels (soms twee aan twee, soms in hele groepen vliegend en schreeuwend).


Charmante stadjes bezocht. en omdat we in de textielregio van Zweden zaten, was er ook op handwerkgebied genoeg te genieten.Mooie (en minder mooie) kerken gezien. En allerlei avontuurtjes voor dl. Van lekker spelen aan/in het water, een uitstapje naar zee (Falkenberg), dierentuin (Borås), tot een tentoonstelling in het Volvo-museum (Göteborg) waarbij ze overal in/op mocht klauteren. Net als haar vader zit ze graag achter het stuur ha ha.Nu lekker nagenieten, en thuis aan de slag. We hebben nog een weekje vakantie en die willen we vooral nuttig besteden.

Misschien laat ik later nog wel meer zien van onze belevenissen. (Als jullie dat leuk vinden.)

6 opmerkingen:

 1. Voor elk wat wils.......
  beter kan je het tijdens vakantie niet verdelen.
  En DL vind alles heel leuk zo te zien.

  Nog een fijne laatste vakantie week gewenst,
  groet Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt je dochter al groot. Een stoere dame die net als haar papa graag achter het stuur zit. Leuk! Heb je nog mooie dingen op handwerkgebied mee teruggenomen naar Nederland?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige vakantie gehad, dat zie je zo.
  Eén keer was ik in Zweden en meteen onder de indruk van de mooie natuur. Bij de foto van het meertje moest ik even glimlachen, dat deed me denken aan dat ik ook bij zo'n soort meertje was, maar dan met mijn (nu overleden) zus. Mooie herinnering.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er goed uit! Geniet van jullie "nuttige" vakantieweek!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor zover ik je van de blog ken, past Zweden wel bij je... Voor jullie vast geen drukke stranden of badplaatsen in Zuid Frankrijk...
  Fijn om even mee te genieten van je mooie foto's, wat een rust stralen ze uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zweden is mooi hè. Het straalt zo'n rust uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!