zondag 28 juli 2013

Ananas omslagdoek


Ik mocht weer een patroon testen voor Sascha, dit keer een omslagdoek met een ananaspatroon. Ik heb sokkenwol van de Lidl gebruikt, ongeveer 1 1/2 bol en haaknaald nr. 6. Het had met een grotere haaknaald gekund, maar de volgende die ik heb is 9, en dat was dan weer té.

Zo op de foto, zonder referentie, lijkt ie klein, dat vond ik ook met het origineel, maar hij is 110 cm breed en 55 cm hoog, dus dat valt nog wel mee. En uiteraard was Spooky me weer bereid te helpen:


Het groene garen is trouwens in het echt warmer van kleur dan op de foto's.
Wil je ook zo'n omslagdoek haken? Het patroon vind je HIER of HIER.


En samen met een vriendin ging ik nog een keer aan de armbandjes met gehaakte kabels. Dat is ook een (gratis) patroon van Sascha. Dit is de eerste van de beschrijving, en dit keer voegde ik er kralen aan toe:


Het patroon vind je HIER. Nu weer genoeg afgeleid geweest door deze tussendoortjes, nu weer verder aan de grotere projecten die ik onder handen heb...

5 opmerkingen:

 1. Dat ananasmotief blijf ik mooi vinden, je sjaal is prachtig, maar ook de armband.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De omslagdoek is mooi en snel klaar als ik het zo zie. En wat een leuke armband heel orgineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je shawl is prachtig, wat een mooi motief/patroon! Leuke armbandjes, zeker als de temperaturen weer gaan dalen, heel draagbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu was ik net aan het worstelen om een foto te maken van een armband die ik draag. Zo op tafel is natuurlijk veel handiger. Deze is ook erg leuk. De sjaal heeft een prachtig patroon.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!