woensdag 17 juli 2013

SALboek Juli


Zo, vandaag weer een pagina klaar van mijn Needlework Master's Monthly Stitch A Long, het kantje zette ik laatst op toen ik een demonstratie kantklossen ging geven. Het was iets moeilijker dan ik dacht, maar uiteindelijk is het nog redelijk gelukt.


Onder toeziend oog van Spooky, die wel trek had in een vogeltje, kwam het kantje tevoorschijn. In totaal gebruikte ik 10 paar klosjes met DMC 80 garen in drie tinten rose. Daarmee had ik het mezelf nog extra ingewikkeld gemaakt, en moest af en toe even sjoemelen om de kleuren op de goede plek te krijgen. Het patroon komt uit het boek Weihnachliche Klöppelmotive van Brigitte Bellon, een heel leuk boekje met allerlei kantklos motiefjes, het meest gericht op kerst, zoals de titel al zegt. Het snaveltje zou ik een volgende keer anders doen, maar voor de rest ben ik er blij mee!


Tja, wat maak ik daar dan bij... na even bladeren in diverse boeken, kreeg ik zin in het patroontje, dat als broche beschreven staat in Hema's Handige Hobby Boek, een jaren '70 doe het zelf boek, met leuke ideetjes.


En daarbij wilde ik mezelf extra uitdagen om ook eens kleuren te gebruiken waar ik niet zo dol op ben, zoals blauw, en hoe pas ik dat dan in zodat ik het eindresultaat zelf nog wel leuk kan vinden.


Met een beetje paars en groen erbij, blijkt blauw eigenlijk best mooi passen in mijn boekje! En daarom borduurde ik ook de letters van 'juli' met blauwe splijtzijde. En borduurde ik wat extra cirkeltjes (soms ietsje teveel uit de vrije hand) om de losse cirkels met elkaar te verbinden.

Ben je benieuwd naar de rest van het SALboek, klik dan onder dit bericht op het label SAL, dan zie je de eerdere pagina's en het boek zelf. Wil je de juli-pagina's van anderen zien, klik dan HIER.

3 opmerkingen:

  1. Wat een mooi vogeltje, wat knap gedaan. Wat een mooi boek wordt dit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is zeker een mooi werkje.
    Gisteren zag ik dames ook klossen op de weversmarkt in Hoorn. Leuk om naar te kijken. Petje af hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!