zaterdag 8 oktober 2011

ZaterdagEindelijk weer eens een luie zaterdag, alleen vanavond een afspraak en verder lekker niks. Ben toch nog wel een beetje ijverig hoor, heb net de vouwgordijnen in de keuken uit elkaar gehaald voor de wasmachine en zo. Gisteren de laatste hartjes van het Heart's Desire blok gefestonneerd. Nu de hoekjes nog, en later komt er nog het een en ander bij, maar dat wil ik ook echt pas later doen, als ik de stof heb gekocht voor de rest. Die kan ik dan laten terugkomen in dit middendeel.
Ik ben begonnen met het blokkenkussen. De kantkloscursus heeft nog 1 les te gaan, en daarna (na het afmaken van het huiswerk en zo) wil ik toch echt gaan beginnen aan de tuniek. Het patroon waardoor ik begon met kantklossen! Daarvoor heb ik wel een blokkenkussen nodig. Het kale kussen kreeg ik van mijn moeder, samen met manlief hebben we die in blokken gezaagd en nu ben ik in de voorraad lapjes gedoken voor een stofje om ze te bekleden. Ik had niet genoeg effen stof om het hele blok gelijk te maken, dus 1 kant wordt bruin, de rest groen. De stofjes heb ik ooit eens van de couponnetjes-tafel op de markt meegebracht. Het was even puzzelen, maar nu heb ik een manier gevonden die volgens mij wel werkt.


Oh ja, en de peren die ik gisteren liet zien, zijn voor een deel beland in een perentaart met speculaas. Nou ja, er hoorde speculaas in, maar ik had alleen wat kruidnootjes in huis - en dat gaat ook prima! Het recept vind je hier. En de blikperen zijn uiteraard vervangen door verse. Zelfs manlief, die nooit fruit eet, vind de peren zo nog wel eetbaar.5 opmerkingen:

 1. Hoi Corina, ik heb eens even teruggelezen, en de tuniek gevonden die je wilt gaan maken. Dat zal iets aparts worden! Een heel werk, maar lijkt me inderdaad erg mooi worden. Ik ben benieuwd!
  Groetjes,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw het water loopt me uit de mond.
  Wat is die geslaagd die taart!!
  Ik weet niet hoe dat blokken kussen eruit gaat zien, maar de combinatie bruin/groen is mooi.
  Wat ziet die Heart's Desire blok er schitterend uit Corina.
  Succes met het uitzoeken van de perfecte stof.
  Liefs Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben heel benieuwd hoe je blok kussen word, ik heb er zelf ook 1 nodig. als die van jou mooi is geworden, waag ik mij er ook maar eens aan.

  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja je perentaart ziet er heerlijk uit. wat een idee om daar kruidnootjes voor te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt erg lekker!! Moet je ook maar eens maken als ik kom. Het water loopt me nu al in de mond.

  Groetjes
  Kiwi

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!