vrijdag 25 maart 2011

Blok 10 - tweede strip klaar


Ik heb het tiende blok nu ook klaar, een blok dat op een geweven mandje lijkt. Het is een variatie van Mary Ellen Langieri op een patroon waar veel mee gevarieerd wordt. Het origineel vind je hier


Het is een eenvoudig blok wat makkelijk breit en wat je snel uit het hoofd kent. Ook dit blok wordt gebreid op naalden 5 met bijpassend of net iets dunner garen over 45 steken.


Kom je vanaf het vorige blok, brei dan eerst weer de gerstekorrel naalden. Alleen brei je er deze keer eerst vier. In de vijfde naald brei de je eerste 40 steken in gerstekorrel, maak een steek erbij door de draad verkeerd om om te slaan en brei de laatste 5 steken in gerstekorrel. Dan heb je dus 46 steken. Het patroon begint aan de GOEDE kant. (Mocht je op de verkeerde kant uitkomen, brei dan eerst naald 8 en begin dan bij 1.)Naald 1: 5 gerstekorrel, *4 averecht, 2 recht, herhaal vanaf * tot de laatste 5 steken, 5 gerstekorrel.


Naald 2: 5 gerstekorrel, *2 averecht, 4 recht, herhaal vanaf * tot de laatste 5 st., 5 gerstekorrel.


Naald 3: 5 gerstekorrel, *4 averecht, 2 recht, herhaal vanaf * tot de laatste 5 steken, 5 gerstekorrel.


Naald 4: 5 gerstekorrel, brei averecht tot de laatste 5 st., 5 gerstekorrel


Naald 5: 5 gerstekorrel, 1 averecht, (2 recht, 4 averecht)x5, eindig met (laatste 10 steken) 2 recht, 3 averecht, 5 gerstekorrel


Naald 6: 5 gerstekorrel, 3 recht, 2 averecht, (4 recht, 2 averecht)x5, eindig met 1 recht, 5 gerstekorrel


Naald 7: 5 gerstekorrel, 1 averecht, (2 recht, 4 averecht)x5, eindig met (laatste 10 steken) 2 recht, 3 averecht, 5 gerstekorrel


Naald 8: 5 gerstekorrel, brei averecht tot de laatste 5 st., 5 gerstekorrel


Herhaal naalden 1-8 tot de gewenste lengte is bereikt, ik heb 1-8 in totaal 7 1/2 keer gebreid.


Eindig het blok met 40 steken gerstekorrel, 2 samenbreien, 5 gerstekorrel, en brei nog 4 naalden gerstekorrel. Brei je de deken, laat je steken dan staan op een hulpnaald. 


Veel breiplezier! (En je weet het, ik zie graag foto's van wat je maakt, wie weet toon ik ze dan wel, in overleg, op dit blog, en bij vragen, mail me!)


Het patroon voor de tussenstrook is intussen ook uit, maar ik twijfel nog over welke tint ik zal gebruiken. Ik wil eerst weer een stukje rand gaan doen. Het kan dus zijn dat de vertaling van het patroon voor de tussenstrook nog even op zich laat wachten!


Hier is de hele strook tot zover:


5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk patroon, het kwam me zo bekend voor maar ik heb ooit een trui voor mijn oudste zoon gebreid met dit motief in het wit, het stond hem echt zo lief!
  Leuk blok! Fijn weekend!
  Groetejs Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. The colours are soothing, and the textures are a delight!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love the textures. A good learning exercise. And an interesting project. I am going to try to translate.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Corina,
  Alweer een strook af, wat een werk zeg.
  Het zal een prachtige sprei worden.
  Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Corina,

  Mijn schoondochters willen leren breien en nu schuim ik het internet af op zoek naar leuke dingen. Ik ben weg van deze gebreide deken en ben hem nu zelf aan het breien.
  Bedankt voor het patroon!!!

  Jitske

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!