zondag 29 augustus 2010

Sieraden in frivolité


Met zoveel nieuwe spulletjes moet je natuurlijk wel gelijk beginnen! Ik heb deze oorbellen gemaakt uit het boekje Boutique Tatting van Marilee Rocklee. Ze heten Sweethearts earrings, hoewel het niet helemaal een hartje vormt. Ik heb hierbij m'n nieuwe cederhouten spoeltje uitgeprobeerd, 't is wel even wennen, en ik ben geneigd er erg voorzichtig mee te doen, maar wat voelt dat lekker, veel fijner dan die plastic spoeltjes die vaak ook scherpe randjes hebben. Ik heb Roemeens perlégaren gebruikt in een overlopende kleur (ook nieuw).


Een hele tijd terug had ik al dit kettinkje gemaakt, en gisteren kon ik een sluiting kopen, die ik er gisteravond nog gelijk aangezet heb.


Ik twijfelde toen nog of ik er een armbandje bij zou maken, intussen heb ik besloten dat inderdaad te gaan doen, maar dan niet met zo'n sluiting als deze, maar met een kraal en een ring. Ik wil er ook nog bijpassende oorbellen bij maken, maar heb tussendoor deze oorbellen gemaakt, wel met dezelfde materialen (voor bij de ketting moet toch iets met meer picotjes...):


Het patroontje hiervan staat in het (ook al nieuwe) boekje van Rozella Linden (oftewel Ruth Perry) Celtic Tatting en heet 'Celtic Knot Earrings'. Ik heb alleen de middelste picot vervangen door een kraal, en het met de naald gedaan. Ik zag gisteren ook dikke houten frivoliténaalden, ik heb ze laten liggen, maar daar heb ik nu wel ernstig spijt van! Met die naalden kun je veel dikker garen verwerken, en zou ik zelfs een sjaaltje kunnen maken of iets dergelijks. Hmm... in oktober is er weer de ontmoetingsdag van de Frivolité(k)ring en  komt Hanke Hofstra ook weer... 

En met al deze creaties staat de teller voor de 25 Motif Challenge nu op 12, ik ben op 23 maart begonnen, dus is nu bijna een half jaar om en nog 13 te gaan. Ik lig dus netjes op schema.

7 opmerkingen:

 1. Mooi hoor, lijkt leuk voor in een webwinkeltje te plaatsen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi Corina, leuk ook dat je direct met je nieuwe spullen aan de slag bent gegaan!
  Ik herken dat wel ;-)))
  Groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat is dat (weer) mooi! Wat een heerlijk hobby lijkt me dat toch.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet het er prachtig uit, ik ben weg van je ketting maar je oorbellen zijn ook mooi!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Corina,

  Ik vind het zo knap gemaakt. Mooie ketting is dat,en ook je oorbellen zijn apart. Op die manier kom je nooit iemand tegen die dezelfde heeft!

  Fijne creatieve week!!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo, Corina,
  Wat ben je al ijverig geweest. Jij kunt dus met naalden overweg! Ik heb zaterdag in Schoonhoven ook naalden gekocht om het eens te proberen, maar het wordt toch niet zo mooi als ik dacht.
  Je oorbellen en ketting zijn erg mooi en het is precies zoals iedereen zegt: je ziet nooit dezelfde! Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel mooi die ketting in frivolité is het moeilijk om frivolité te maken ik zou het ook graag willen leren

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!