dinsdag 7 maart 2023

Bonnie

 

Kennelijk is het nu dan toch gelukt om dochter aan te steken met het poppenvirus. Ineens kwam ze met de mededeling dat ze nu wilde leren naaien, en dan wilde ze zo'n popje maken zoals ze laatst in een van mijn boeken zag. 

Een gekregen boekje met verrassend leuke patroontjes. Ze heeft het hele proces meegedaan, patroontjes overtrekken, stofjes uitzoeken, patroondelen uitknippen, uit stof knippen, naaien (met een beetje hulp), gezichtje tekenen, haartjes wikkelen, handjes en voetjes lijmen. Op school had ze de overhandse steek geleerd, dat was de enige steek die ze wild gebruiken. Dus ik heb maar genaaid waar dat toch echt niet kon met die steek. Wel heeft ze zelf de muts geregen, dus stiekem toch een nieuwe steek...

Ze was er erg trots op, en maakte zelf deze foto ook, waar het popje aan het strand ligt, wat ze overigens ook zelf geschilderd heeft in de vakantie.


Misschien is er meer poppen nieuws bij...


4 opmerkingen:

  1. Zo moeder zo dochter... Het kan toch bijna ook niet anders, want ze zit er volgens mij met haar neus op als jij bezig bent. Maar ze heeft ook talent zeg... de tekening is ook gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, geweldig! Wat heeft ze dit mooi gedaan, het is een schattig popje geworden. Wat ligt ze daar heerlijk aan het prachtige strand.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. creatieshaken-ria7 maart 2023 om 09:22

    Zeker goed heel leuk popje geworden.leuk dat ze op school nog steken leerd.
    En de tekening is ook geslaagd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie poppenblog vandaag! Je dochter heeft een prachtig popje gemaakt en wat een leuke strandfoto!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!