donderdag 19 mei 2022

Bloesem

 

Ik weet eigenlijk niet eens of ik al had laten zien dat ik hiermee bezig was. Volgens mij niet eens. Ik nam een aantal maanden geleden 6 kg borduurspullen over voor een zacht prijsje, en daar zat deze bij. Het was al gedeeltelijk geborduurd, maar patroon en garen waren er nog bij:


(En mocht je het je afvragen, 6 kg borduurspullen ziet er ongeveer zo uit:)

Deze met bloesem en pimpelmeesjes vond ik wel heel leuk en gemakkelijk op te pakken, dus lekker borduren! Zo ver was ik gekomen in januari.

Tot dochter het een leuk idee vond om erin te knippen en daar Molly (de kat) de schuld van te geven... 


Uiteraard was ik boos en verdrietig, maar ze maakte het weer goed door in een tweedehandswinkel van haar eigen zakgeld een nieuw vogelpakketje voor me te kopen.

Ik legde het borduurwerk weg, en ging andere dingen doen... Maar ik bleef het zonde vinden, en dus plukte ik 'm toch weer tevoorschijn, en met strijkvlieseline op de achterkant kon ik weer verder, ook waar de stof stuk was.

En zo kwam het borduurwerk toch af. Al borduurde het niet super lekker met vlieseline eronder en had ik wel een scherpe naald nodig. 

Voor de achterkant gebruikte ik meubelstof, dat geeft gelijk stevigheid.


Een gaatje bleef hinderlijk zichtbaar, en daarom besloot ik wat extra bloesembloemetjes te maken. Ik houd er wel van als alles niet te strak in een lijstje zit.

En nu, terwijl het eindelijk hier in Småland ook bloesemtijd is (5 weken later dan in de Betuwe), en m'n tuin elk jaar meer bloesem geeft, heb ik binnen ook bloesem!

5 opmerkingen:

 1. Haha, ik wist niet dat borduurspullen per kg werden verkocht... Maar jij kunt voorlopig vooruit en het heeft ook wel wat om tussen al die spullen te kijken en eruit te halen wat je aanstaat. Je dochter vond het natuurlijk ook een mooi borduurtje en wilde er iets moois van maken, maar dat mislukte een beetje...
  In elk geval heb je nu wel een heel bijzondere affo met een verhaal! En ik vind het een mooi geheel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wát heb je het knap opgelost! Het is prachtig geworden, met verhaal….

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jee, zoveel spullen!
  Goh, wat jammer van de knipactie en wat heb je dat uiteindelijk gelukkig toch heel goed opgelost! Super leuk werkstuk geworden. En mét een verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed opgelost! Ik hoop dat jouw dochter niet meer knipt in jouw stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een helder idee van je, zo kon je dit prachtige borduurtje toch af maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!