donderdag 11 maart 2021

Fotoblogje

 

Nu heb ik de laatste tijd niet zo heel veel foto's gemaakt, of vooral binnen, want we zijn nog altijd aan het klussen. Maar een setje zonnige dagen leverde toch een paar mooie plaatjes op. Het water in de beek staat flink lager, dus het ijs zweeft boven het water, waardoor het ook niet hard dooit. Tijdens de kou was het water hoger of liep over het ijs, waardoor er gek genoeg nu meer ijs te zien is dan toen het echt koud was. 

De dagen worden al duidelijk langer, de zon komt op om 6:35 volgend de weerapp, en ter vergelijking in Arnhem om 7:01, en weer onder om 18:33 in Arnhem, en bij ons is dat nu 18:00 uur. Dus even lang licht, maar dan een half uurtje vroeger. 

We hebben nog wel een aantal nachten rond de -10 gehad afgelopen week, en soms was het dan mooi berijpt 's morgens. Overdag is het nu wel boven 0. deze week maar een paar graden, de week ervoor tikten we af en toe de +10 aan, en dat voelt al heel lekker.


Vorige week donderdag was een soort Smålandse feestdag, hier in het dialect wordt de 'r' bijna niet uitgesproken dus dan wordt de 'Första torsdag i mars' (de eerste donderdag van maart) dit:

Wel een heel lekker taartje! 

Vandaag hebben we weer neerslag, maar aangezien het nog koud is, is dat weer in de vorm van sneeuw...


Binnen genieten we van de laatste amaryllis, die mooi afsteekt tegen het nieuwe behangetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!