donderdag 23 juli 2020

Oude handwerkspulletjes


Daar heb ik ook een zwak voor, oude handwerkspulletjes. Zou bijna een hobby op zich zijn, het verzamelen van oude handwerkspulletjes. Deze mooie theedoeken (hier doorgaans handdoeken genoemd, worden gebruikt om je handen aan te drogen, de vaat die blijft op het afdruiprek staan tot het vanzelf droog wordt) vond ik vorige week in een loppis (winkel met 2e hands spulletjes) net boven Halmstad.


Bijna allemaal voorzien van initialen, geborduurd in kleine kruissteekjes. Wie zouden het zijn geweest, de dames die dit ooit borduurden en vol trots in hun linnenkast / bruidskist legden?


We hebben ook zowaar voor het eerst weer bezoek uit Nederland gehad, en daar kwam deze mooie verzameling mee mee. Mooie oude boekjes, in Duits, Frans en Nederlands, voor borduren, poppen maken, frivolité, kantklossen en teneriffe.


Een stapeltjes borduurstoffen in diverse kleuren en een doosje Blomstergarn was er ook bij. Met een paar mooie kantjes ook. Het kleedje is volgens mij geklost in zijden garen, heel mooi van glans en zacht. Kan daar zo van genieten hè!


6 opmerkingen:

  1. Wat een mooie dingen laat zien: die prachtige oude, geborduurde vondsten van de loppis. Een ware schat! En daarna die mooie oude handwerkboeken, dat frivoliteboekje is mooi en dat Tenerife technieken boekje is ook een zeldzaamheid...
    Veel plezier ermee, precies op de goede plek gekomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ware schatten voor de liefhebbers, ik vind het ook heel mooi!
    Wat fijn dat jullie bezoek uit Nederland hadden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige spulletjes. Altijd zo leuk als je oude handwerkspullen vindt, ik kan daar ook zo van genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, wat is dat mooi om te verzamelen...

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!