zaterdag 16 mei 2020

Lente!


Toch fijn dat in deze rare tijd het voorjaar gewoon haar gang gaat, en alle bloemen en bomen wekt uit hun winterslaap. De esdoorn loopt uit, intussen is de bloesem al bijna weer verdwenen.


Even een paar onderweg foto's, een rondje rijden is wel fijn zo af en toe. We hebben wel al een aantal heerlijke dagen gehad, waarop we veel buiten konden zijn, en zelfs buiten eten, maar de laatste week is het toch weer behoorlijk koud.


Dit is nog van bollen die we kregen bij ons afscheid uit Nederland, ontdekte er ook nog een anemoon tussen in de knop in dezelfde kleur. Intussen heb ik er wel een plekje voor uitgezocht, mogen ze straks in de tuin verder.


Net als vorig jaar verbaas ik me ook nu weer over hoe enorm lang die primula's bloeien hier, ze begonnen al voorzichtig in februari en staan er nu nog onvermoeibaar in bloei. Er staan er drie op een rij, twee stonden er al, een zette ik er zelf bij, maar die doet gewoon mee. Ik weet niet eens meer welke van de drie dat was.









Heel veel vogelkers zie je nu overal bloeien, volgens een buurman was dat de mooiste tijd van het jaar, tussen de bloei van de vogelkers en de seringen. Die staan nog in de knop.


Het water staat nu lager dan vorig jaar, lijkt of er dit jaar meer van deze gele bloemen (dotterbloemen?) zijn dan vorig jaar, en ook vonden we dat er veel meer anemoontjes bloeien.


De bessen had ik afgelopen seizoen wat meer ruimte gegeven, en gezien het enorme aantal bloemen, wordt dat gewaardeerd. Nu ook makkelijker om er een net overheen te gooien dus hopelijk een betere oogst dan vorig jaar.


Alles wordt ineens groen, elke dag lijkt het wel een stukje groener.



Soms lopen we achterlangs over een spoorlijntje dat niet meer in gebruik is. Kort na dat ik deze foto maakte, hoorden we ineens rechts van ons wat ritselen en sprong er een ree vlak voor ons langs naar  de andere kant!



Zo veel anemoontjes....






Tja de jaarlijkse bloesemfoto was nog wat bedroevend, maar ik was wel blij met de ontdekking van een krentenboompje in onze tuin... of is het hier nu van de buren... nou ja, dat weten we geen van allen en we hebben afgesproken ons daar ook niet druk om te maken ;-) Heerlijk als je ruimte genoeg hebt om niet te hoeven klungelen over een halve meter meer of minder.


Hoewel de nachten nog wel erg koud zijn, ben ik al we bezig in de moestuin, voorbereiden, uitbreiden, zaaien onder glas, en binnen voorzaaien.






We hebben nu 16 mm regen gehad in drie dagen, en ook een dag hagel en sneeuw nog en dat half mei, de ijsheiligen (nog niemand over gehoord hier) nemen het wel heel letterlijk hier.


Binnen blij met een orchidee die weer is gaan bloeien, heb er momenteel 3 van de 4 in bloei staan, en nummertje 4 is een ander soort... of dat nog wat wordt??? Maar deze zijn mooi in elk geval, net als de kaapse viooltjes die nog mee kwamen uit Nederland. Kennelijk vinden de planten hier de hoeveelheid licht, of het water of allebei fijner, want ze doen het beter dan ooit.


5 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!