vrijdag 6 december 2019

Decemberfiguren - Sinterklaas


In Nederland zijn we gewend om de decemberfeesten te beginnen met Sinterklaas. We hebben wel even getwijfeld wat we zullen doen, maar hebben toch gekozen deze traditie voort te zetten en maar te hopen dat het niet te verwarrend wordt voor dochterlief met al die decemberfiguren en feesten.


Dit jaar volgden we niet echt het Sinterklaas journaal, alleen de uitzending over de intocht keken we terug. En versierden wat hoekjes met de meegebrachte figuurtjes, sommige vroeger al eens zelf gemaakt, andere van rommelmarkten.


En zo waren we gisteren helemaal klaar voor een Hollands avondje. Lekker knus met ons drietjes.


Hier in Zweden kennen ze deze traditie niet, het enige dat ze weten is dat op 6 december Nicolaus/Niklas 'namsdag' heeft. En zo kon ik het dan vertalen naar Sankt Nicolaus-afton (ze vieren hier wel vaker de vooravond van iets). En voor de rest heb ik maar niet al te zeer m'n best gedaan om het uit te leggen, ha ha.

4 opmerkingen:

  1. Ha, ha, als het maar gezellig was :)
    Een Hollands avondje, Sinterklaas en pannenkoeken, mmm lekker!
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om Sinterklaas te vieren in Zweden!
    En dat kan idd niet beter dan pannenkoeken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Natuurlijk moet je Sinterklaas erin houden, ook al worden kids groter op de een of andere manier hoort het er toch bij. Zelf heb ik in Griekenland gewoond toen was ik jong hoor, maar er was een Nederlandse club waar je 2x per maand naartoe ging en daar werd gezamenlijk ook Sint gevierd.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!