zondag 6 mei 2018

Zweden


De afgelopen 10 dagen brachten we door in dit fantastische huis in Ambjörnarp, Zweden. Dit keer niet zo maar een vakantie, maar een emigratie-voorbereid tijd. Gekke gewaarwording om je in een 'vreemd' land meer thuis te voelen dan thuis, maar voor ons is dat zo en daar moeten we iets mee, vonden we.


Daar in Västra Götaland/Småland begon nu net de lente zo'n beetje, eerst was het nog wel fris en nat met enige regelmaat, de laatste dagen prachtig weer. Deze keer al wel elanden gehoord, maar nog altijd niet gezien. Wel heel veel herten (rådjur), een paar keer een korhoen, een vos, een das, kraanvogels en heel veel andere vogeltjes gezien en gehoord.


Er bleef af en toe nog wel tijd over voor iets toeristisch, o.a. naar het grootste veengebied van zuid-Zweden, Store Mosse. Heel bijzonder, en ook mooi weer met wolken, waardoor de schaduwen steeds verschoven over het uitgestrekte natte land, vol (water)vogels. Voor kinderen was er ook een superleuk en leerzaam bostrollenpad.Ook echt wel genoten, ondanks dat een groot deel van de tijd aan andere zaken op ging.
Nou ja, zoek je nog een mooi sfeervol huis met een fantastische tuin in een rustig dorp in de Betuwe, met toch alle voorzieningen in de buurt? De onze is te koop! Klik HIER.


5 opmerkingen:

 1. Succes met jullie emigratie-plannen en verkoop van het huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw dat is niet niks emigreren!!
  Veel succes met alle voorbereidingen en vooral veel plezier, zal ook wel raar geweest zijn dat je nu weer weg ging om misschien al snel voorgoed terug te keren. Nogmaals veel succes met al jullie plannen. Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik las wel eens iets over Zweden en het leren van de taal op je blog, maar dat jullie er willen wonen had ik nog nooit gelezen. Spannend zo'n grote stap. Lijkt me leuk als je daarover ook gaat bloggen. Ik heb zelf niet voldoende lef om naar het buitenland te vertrekken, maar vind het wel leuk om plannen en ervaringen van anderen te lezen.
  loesje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh echt, wat spannend!!!
  Blijf je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!