zondag 29 april 2018

Een ander Teneriffe experimentje


Ik heb er nog geen genoeg van. In de kast stond nog de welbekende set van drie rode mappen Het Komplete Handwerken en daarin stond ook een stukje over Teneriffe kant en wel in deel 2.


Het artikel begint met een mooie omschrijving van waar het vandaan komt enz, met een afbeelding van een parasol die ooit aan (toen nog koningin) Juliana geschonken is.


Daarna volgt een beschrijving met een karton met gaatjes als basis. Dit maakt dat er slechts 32 puntjes zijn (of spaken). Wat ik leuk vond aan de invulling is dat er heel verschillende materialen gebruikt worden en verschillende 'steken' uit het weven.


Daar had ik ook wel zin in, maar ik wilde wel m'n wieltje gebruiken, en daarom had ik meer spaken.


Hier gebruikte ik behalve het eerder gebruikte haakkatoen 20, ook een restje 15, een stukje handgesponnen dikke wol en een heel kunstmatige draad met kleurverloop. Ik gebruikte verschillende weefsteken en een andere manier van afwerken.


Ook weer een leuk experimentje en ook deze gaf weer ideeën... ook voor wat eigentijdsere toepassingen... ik zeg dus maar weer, wordt vervolgd! (Als het jullie niet verveelt...)

2 opmerkingen:

  1. Nee, beslist niet, vind het reuze interessant zoals jij het allemaal uitwerkt, dus kom maar met je experimenten.
    Vind deze ook weer erg mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!