dinsdag 6 februari 2018

Blauwe pop


Voor een naam is het nog even afwachten wat dl bedenkt, dus voorlopig heet ze nog even 'blauwe pop', maar ze is nu wel helemaal klaar. Na vorige week kreeg ze nog billen en een naveltje, oortjes en natuurlijk haar blauwe haar. Ze heeft een wat ouderwets kapsel misschien, maar dl vond dit in een oud poppenmaakboek en zo moest het worden.


Ze heeft eigenlijk best lang haar, verdeeld in twee staarten. De opgerolde vlechtjes zitten ook niet vast, voor als dl het later anders wil. Ik heb de beschrijving gevolgd die op de Septemberspringwebsite staat voor het maken van haartjes in staarten. Dit had ik nog niet eerder gedaan op deze manier, maar het is goed gelukt. Het patroon voor de pop is ook Poppie, een kooppatroon van hetzelfde atelier. (Poppie heeft een gehaakt pruikje.)


Intussen hoeft ze ook geen kleertjes meer te lenen, maar heeft ze haar eigen ondergoed. Kleur is gekozen door dl uit mijn voorraad.


Het hemdje en broekje breide ik al eerder in het ecru voor Poppie, maar deze dame draagt donkerpaars (een katoentje uit Zweden), naar hetzelfde patroon van Septemberspring. Van haar is trouwens ook het patroon van de pop zelf (zelfde als Poppie).


Het jurkje is van een oude lappenpop van mezelf, ik heb alleen de drukknoop vervangen door een nieuwe, er een knoopje op genaaid, en een extra drukknoop toegevoegd. Het tasje komt uit een gekregen voorraadje oude handwerkspullen en aangezien mijn dochter het blauw zo leuk vond, heb ik er een lintje aan genaaid en kan de blauwe pop 'm als tasje gebruiken.Meer poppennieuws?

5 opmerkingen:

 1. Welkom mooie blauwe pop! Je mag er zijn hoor... En vroeger had ik ook van die lange staarten of soms vlechtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Een vriendinnetje voor Poppie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het blauwe poppetje mooi geworden!
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig, blauw poppie, leuk dat paarse ondergoed, best hip toch ;) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb uit het boek van arne en carlos ook een pop gebreid met blauw haar en ik noem haar Blue :-) wat een fantasie he!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!