dinsdag 2 januari 2018

Zweden


Zaterdagochtend voor de Kerst arriveerden we in dit sprookjesachtige plaatje, in de buurt van Ljungby. Het lijkt zo heel koud, maar het was gewoon +6 graden, dus in de loop van de dag was de sneeuw grotendeels verdwenen. Gelukkig waren we gelijk na het uitpakken en het ontbijt naar buiten gegaan voor een lekkere sneeuwwandeling.We beleefden er rustige Kerstdagen in het gezellig versierde huisje, heerlijk die stilte! Lekker wandelen in het bos, lekker (half Zweeds) eten, lekker warm bij de kachel... heerlijk!


We hadden wel sporen in de sneeuw gezien van elanden in de buurt van het vakantiehuisje, en herten, maar om de elanden ook echt te zien, moesten we toch weer naar een elandenpark. Daar kun je ze dan ook berkentwijgjes voeren.


Het weer was eerst vooral grijs, maar woensdag was het een prachtige dag, met regelmatig zon.En zaterdagochtend had het gevroren en kwam de zon zo prachtig op met heel veel kleuren aan de lucht.


En later op de dag begon het te sneeuwen. Zo mooi! 


We bezochten een vogeltoren met een prachtig uitzicht, we zagen vooral eenden en ganzen, het schijnt dat hier ook in het voorjaar de kraanvogels dansen, maar die waren nu vertrokken naar warmer oorden.


Op zondag moesten we helaas om 10 uur uit het huisje, terwijl we de terugrit het liefst in de avond/nacht wilden doen, ik bezocht nog een kerkdienst terwijl man en dochter een wandeling door een soort van dierenparkje maakten. Daarna reden we door om nog even de zee te zien (bij Frisiboda). Het waaide daar hard, dus wel koud, maar ook heel mooi:We waren nog niet lang onderweg toen het begon te regenen, waarom regent het altijd als we Zweden uit gaan? De jaarwisseling maakten we mee in Duitsland, en om 2.30 uur waren we weer thuis. Uiteraard is er ook wel gehandwerkt, maar daar vertel ik later deze week wel over.

5 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om de kerstdagen in alle rust door te brengen.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke plek om de kerstdagen door te brengen! Dat in Zweden de temperaturen ook hoger worden, hoorden wij afg. zomer al van de eigenaar van het huisje waar we toen waren. Voor (garantie op) kou en sneeuw moet je noordelijker. Jullie hebben toch van winters weer kunnen genieten, fijn!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om zo er een paar dagen tussenuit te zijn. Ik ben nog nooit in Zweden geweest maar zou dolgraag eens gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker even weg, heerlijk genieten. Zweden lijkt mij fantastisch.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De foto's zijn al sprookjesachtig, laat staan de rest.. Ik word er een beetje jaloers van :)
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!