dinsdag 30 januari 2018

Dinsdag Poppendag

 

Vandaag weer iets te vertellen op dinsdag poppendag. Bij het opruimen kwamen we een oud poppenmaakboek tegen dat ik ooit eens heb gekregen, en dl vond het erg leuk dit boek te bekijken. Toen ze door had dat erin staat hoe je ze moet maken, vroeg ze dan ook: welke ga je voor me maken mama? Ik dacht me eronderuit te kletsen met: 'nou, ik heb al eens een pop voor je gemaakt, en zoveel speel je daar op het moment niet mee, dus ik denk niet dat je nóg een pop nodig hebt'. Tja peuters zijn altijd slimmer, dus zij zei: 'dat komt omdat Poppie geen vriendin heeft, als ze een vriendin heeft kan ik met ze samen spelen, dan ga ik dat echt heel veel doen mama'... tja, dat snap ik dan ook wel weer.

En ze had een pop in het boek gezien die het moest worden, met blauwe haren. Nu is dat patroon voor een pop van 49 cm, en Poppie is 29 cm, dus als ze samen moeten spelen is dat geen goed idee. Gelukkig kreeg ik haar uitgelegd dat ik dan beter het patroon van Poppie nog een keer kan maken, maar dan met andere kleuren, zodat ze even groot zijn. En dan kun je ook niet te lang wachten met beginnen natuurlijk...

Zondagmiddag was haar andere project klaar (laat ik later van de week zien), en ze was het nog niet vergeten, dus samen spullen bij elkaar gezocht en lekker aan tafel aan de slag samen. Erg gezellig. Ze heeft er ook gelijk een paar bestellingen voor kleertjes bij geplaatst, dus ik verveel me niet voorlopig ;-)


De pop zelf is klaar intussen, alleen nog oortjes en haren. Ze heeft hier even wat kleertjes geleend van Poppie voor de foto en wilde graag de capuchon over haar blote hoofdje.


Wat denken jullie, worden het vriendinnen?

Meer poppennieuws?
Ria
Rita,
Sandra  en
Tineke!

6 opmerkingen:

 1. Wat een schat heb je gevonden! En maar goed dat je dochter lekker volhield... moet je nu toch eens kijken! Geweldige pop heb je nu gemaakt, en ik denk dat het helemaal goed komt met de vriendschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn zeker lieve vriendinnetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker weten, dat gaat helemaal goed komen, ze mag nu immers al kleertjes van poppie lenen :)
  Ik ben benieuwd naar de haartjes, blauw?
  Groetjes Anit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. they are beautiful love to see dolls in progress!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk Corine!
  Wat heerlijk he die peuters.
  Gr.
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij zijn het nu al vriendinnetjes! Genieten zo'n slimme opmerking over dat Poppie geen vriendin had! Prachtig!!
  Dank voor de naamsvermelding!

  Groet, Gera

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!