maandag 11 april 2016

Tuin


Tja, m'n blog heet niet voor niks HandwerkTUIN, dus hoog tijd om daar ook weer eens wat van te laten zien. Ben er best veel in bezig de laatste tijd, tenslotte.


De zijkant is voor een deel al onkruidvrij gemaakt, en voorzien van verse kruidenplantjes. Het ronde perkje in het midden heeft nu de bessenstruiken (nou ja, die zijn daar van de zomer al neergezet, toen het erg warm was, dus extra vertroeteld toen) en ze lopen allemaal uit.


Aan de witte bes twijfelde ik wel lang, maar ook bij dat struikje beginnen de knoppen te zwellen. De andere struikjes hebben al hun eerste groene blaadjes.


Zoals deze josta-bes (kruising tussen kruisbes en zwarte bes), die al z'n eerste bloemetjes open heeft.


Ook de honingbes bloeit al. En de perenboom bijna.


Ik kwam ook al de eerste pinksterbloem tegen. Leuk, en nog lekker ook. (Het bloemetje smaakt een beetje radijsachtig).


De braam heb ik flink ingekort, dus dit seizoen krijgt de gele herfstframboos weer alle ruimte. Vaak geeft hij vroeg in het seizoen al wat frambozen, en in het naseizoen nog een keer. De Japanse wijnbes had ik een paar maanden geleden al weer gesnoeid en aangebonden, die is er al helemaal klaar voor.

De rabarber had het wat moeilijk vorig jaar, dus ook die is extra verwend, en als ik zie hoe hij nu bovenkomt, dan is dat veelbelovend. 


Er valt dit seizoen dus weer vanalles te smikkelen uit eigen tuin. Ik had ook nog een berg overjarig zaad liggen, dus die heb ik eerst maar eens in potjes voorgezaaid. Als ik er in de tuin ruimte voor maak, valt het zo tegen als het niet opkomt (en veel is zo oud intussen dat het niet zal opkomen). En alles wat toch opkomt is mooi meegenomen, en krijgt een plekje in de tuin. Ik zag al 2 zonnebloemen opkomen en twee kooltjes...


Aan de andere kant van de tuin bloeit nu al maanden de winterforsythia. Eerst op het kale hout, nu komt er ook wat groen bij.


In dat deel van de tuin begint ook de echte forsythia te bloeien. En de helleborus is ook nog steeds mooi.


Er is nog werk genoeg in de tuin, maar ook heel veel te genieten. En het is gezellig om in de tuin bezig te zijn, want vaak heb ik er gezelschap (en een beetje hulp) bij. Zo leuk.

2 opmerkingen:

 1. Wat een 'heerlijke' tuin heb je.
  Ik heb hier ook een paar fruitstruiken en een appelboompje, en die beginnen ook uit te lopen!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he dat het voorjaar nu echt doorzet. Jouw tuin is al iets verder met de bloei dan de mijne, hier beginnen de knoppen van de perenboom net te zwellen.
  Leuk al die voorjaarstuin dingen, veel plezier er mee. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!