donderdag 7 april 2016

Bloemetje (patroontje)


Op mijn werk (verzorgingshuis) lag nog een heel stapeltje vierkante gebreide lapjes, van ca. 20 steken. Wat gaan we daarmee doen? We hadden al haasjes ervan gemaakt voor in de paastak, en zo... Even friemelen leverde dit op. De basis is een vierkant gebreid lapje (gewoon ribbels). In het midden van dat lapje hechtte ik een draad aan, sloeg die draad om het midden van een zijkant terug naar het midden (van achter naar voor door het lapje gestoken, en dit herhaalde ik aan alle vier de kanten. Goed aantrekken, dan vormen zich vanzelf de puntjes.

Verder haakte ik een simpel bloemetje als volgt:

5 lossen haken met wit, sluiten met een halve vaste tot een ring.
5 lossen - 1 vaste in de ring, herhaal tot je 5 lossenboogjes hebt.
Haak in elk lossenboogje 1 halve vaste, 2 vasten, 1 half stokje, 2 stokjes, 1 half stokje, 2 vasten 1 halve vaste. Hecht de draad af en laat een langer stuk hangen voor het vastzetten aan de blaadjes.

Bevestig een gele draad met een vaste in de middelste witte ring in een wit boogje. Haak 3 lossen, 1 vaste in de 1e losse. 1 vaste in het volgende witte boogje. Ook weer 4 x herhalen en dan afhechten.

Op mijn werk hingen deze bloemetjes ook in de paastak. (met excuus voor de slechte foto's, ik had daar alleen m'n telefoon bij de hand)2 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee! Die lapjes breien vinden oude dames fijn om te doen en nu heb je meteen een hele leuke toepassing. 't Staat gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wonderful to see such beautiful work!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!