vrijdag 15 april 2016

Stoeien met een ontwerpje


Voor een workshopje in het Huis van Beusichem wist ik dat ik niet veel aanmeldingen had, maar wel minstens 1 persoon die heel enthousiast graag wilde leren hoe je kralen kunt gebruiken in naaldfrivolité. Dus ik ging stoeien met een eigen ontwerpje / tekeningetje waarbij er meerder manieren van kralen verwerken aan bod komen (Perlnaofe-techniek). Eerst maakte ik deze versie met Finca Perlé 8 garen. Nu heb ik daar niet veel verschillende kleuren van, dus snel naar een ander garen, dat ik fijner vind voor een workshop.


Deze zijn met Maxi-garen (in dit geval van Scheepjeswol, ander merken hebben het ook en dan is het behoorlijk vergelijkbaar). Hier maakte ik de boogjes aan de zijkant korter, maar ik vond het wat wringen met de ringetjes, de vorm stond me wel aan.


Toen maakte ik deze, met iets kortere boogjes aan de zijkant, en hoewel ik veel garen heb in deze kleur (dit is weer Maxi, maar deze kleur heb ik in alle merken/maten wel geloof ik), bleek ik niet veel bijpassende kralen te hebben, en ik was niet tevreden over de onderste lange picot met kralen.


Dus de tweede versie maakte ik weer een beetje anders, nu met kleinere ringetjes, en een paar andere kralen aan de lange picot. Nou ja, welke versie er nu als 'officiële' versie op papier moet komen weet in nóg niet precies, maar ik ben wel 3 setjes oorbellen rijker, die ik toch allemaal wel op hun eigen manier leuk vind.


3 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!