maandag 8 december 2014

Kantje per week


In navolging van de geborduurde randjes per week, en de gehaakte randjes is er nu ook een kantklosversie. Hoewel het idee me aansprak, schreef ik het gelijk af als te moeilijk en te tijdrovend. Maar toen kreeg ik een aanbod van een heel ervaren kantklosjuf die mij en mijn moeder wel wilde helpen... hmm... dan toch maar proberen! De patronen vind je op deze website: LINK. Overigens is ook de LOKK gestart met een Kantje per maand, die vind je HIER.

Vandaag begonnen met het eerste kantje (week 45), onder deskundige begeleiding. Toch wel leuk om weer te klossen, blijft toch wel een liefde hoor! De techniek van de eerste kantjes in Schneebergs, nog niet eerder gedaan, maar wel een kantsoort die al langer naar me lonkte. Leuk om het nu te kunnen proberen dus. Ik gebruikte groen en geel, mijn moeder koos een wat sterkere kleurencombinatie:


En zij zette ook vast de volgende op, het tweede kantje (week 46):


Nu ijverig klossen en dan kunnen we binnenkort hopelijk de eerste kantjes laten zien. En er suddert ook al een ideetje wat ik ermee wil. Al heb ik geen idee of het me gaat lukken alle kantjes te maken. We kijken wel hoe ver we komen...

2 opmerkingen:

 1. Tja, als het een aanmoediging is, dan is het goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig dat er nu ook een Kantje per Week is! Dank je wel voor de tip. Ik ga de patroontjes even opslaan, want ik ben nog niet zo ver gevorderd, maar dat komt nog wel.
  Veel plezier met het samen klossen met je moeder!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!