vrijdag 11 mei 2012

Crazy blok en tuin


Zo, het crazy quilt blok voor de magic pillow is af, vind ik. Dat is wel het lastige met dit soort werk, wanneer is iets nu echt af? Maar ik vind 'm prima zo. Het frivolité (bloem links onder en randje links boven) heb ik uiteraard zelf gemaakt, maar wel al langer geleden. Het randje rechtsboven was een oefening in 'split rings'.

Het kantklosrandje (middenboven) is handgeklost door een dame van wie ik een hele berg kantklosspullen kreeg. In de patronenmappen zaten hier en daar nog echte kantjes, en hoewel het ook wel wat heeft om de mappen compleet te laten, vond ik het mooier om ze te gebruiken in gekoesterde projecten.

De rest van het kant is fabriekskant. De roosjes rechtsboven heb ik zelf gemaakt van lint naar een beschrijving uit een Tsjechisch patchworkblad. En verder met het borduursteken boek erbij weer allerlei steekjes uitgeprobeerd. Zo leuk om te doen!


Ondanks dat het onkruid niet bij te houden is, geniet ik wel enorm van mijn tuin. Een paar borders waar ik vorig jaar hard aan gewerkt heb, zien er nu geweldig uit. Al zijn er ook momenten dat ik alleen maar de paardenbloemen en de brandnetels zie... zucht... Maar op de een of andere manier horen ze er ook bij. En vorige week kwam ik een recept tegen voor paardebloemenlimonade. Tja, het Amerikaanse spreekwoord zegt: 'when life gives you lemons, make lemonade', dus dat heb ik maar eens uitgeprobeerd in de paardenbloemenvariant.


Helemaal vergeten een foto te maken van de limonade toen het af was, het smaakte nog ook. De grote golf paardebloemen is voorbij, dus gaat het me niet meer lukken om het snel nog eens te maken, maar volgend jaar om deze tijd - waarom niet. Maak je geen zorgen, ik weet dat paardebloemen de naam hebben giftig te zijn, maar dat klopt niet. Jong blad kun je ook eten in salades en zo.

Nou tot slot nog een paar akeleitjes, dit jaar met alle warmte en vocht doen ze het fantastisch, ze zijn veel hoger dan vorig jaar en ook rijker gevuld met bloemen:


Tja, akelei blijft toch wel bij m'n favorieten horen. Altijd al, daarom heb ik er ook zoveel in allerlei soorten en maten, en laat ik ze ook gewoon lekker uitzaaien. 

9 opmerkingen:

 1. Voor mij is de akelei ook een van de mooiste bloemen. Het vult in het voorjaar zo snel de tuin, met de mooiste kleuren. Leuk dat jij daar ook zo van geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk altijd bij crazy quilt aan iets moderns..., maar zoals jij het hebt gedaan, is het heel romantisch!
  Ik vind het een prachtig blokje, Corina!
  Wat een moois heb je in de tuin staan, schitterend al die bloemen!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een uitzonderlijk paardenbloemenjaar, let maar op ze staan overal en ze groeien overal op tot reuzebloemen. Ook tussen struikjes en dergelijke! Ik weet echt niet hoe het komt, maar onze tuin staat dit jaar ook opeens vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die bloemen.
  Ik dacht dat paardebloemen giftig waren !?!?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig crazy blok!! En zeer herkenbaar: wanneer is het af?! :-)).

  Ben wel benieuwd hoe de limonade smaakte!

  Prachtige akelei!! Hier heeft het helaas de winter niet overleefd.

  Groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke blog, ik ben je volger geworden zie graag mee van je leuk hoor
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind je crazy blok prachtig, hij gaat het heel goed doen in je magic pillow.
  Paardebloemlimonade, had ik dat eerder geweten! Ik had ook een tuin vol!
  Akelei is prachtig, ik hou er zo van.
  Prettige weekend, groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je wel voor je reactie op mijn blog. Dit crazy blok van jou ziet er pracchtig uit. Bij ons is de akelei ook veel hoger dan vorig jaar, ik laat ze ook lekker uitzaaien, ze zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig, dat crazy quilt blok. Evenals je biscornu van vorige week. Heel mooi met je frivolite en al die verschillende kantjes en borduursteken. Het lijkt me inderdaad best lastig om te bepalen wanneer het af is.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!