zaterdag 20 augustus 2011

Applicatie


Ik ben helemaal verliefd geworden op een enorm grote en moeilijke applicatiequilt... hmm... dan eerst maar wat manieren van appliceren oefenen om te kijken wat ik prettig vind en netjes krijg. Ik ben hier bezig met een vlinderblok (het patroon vind je deze maand nog hier.) Dit blok zal een plaatsje gaan krijgen in de magic pillow.


Het patroon is getekend op de achtergrondstof en op de applicatiedelen. Dan vouw ik de naadtoeslag over de potloodlijn naar achter en rijg dit (hier en daar inknippen) en naai dat dan op het witte lijntje. Het leuke van deze methode vind ik dat je verder niks nodig hebt, geen plakvlies of wat dan ook, alleen maar de stofjes. De volgorde staat er niet echt bij, maar daar moet ik wel bij opletten, heb ik gemerkt. Een vleugel heb ik nu gedaan. 


Het viel op zich niet tegen, het wordt redelijk netjes. Maar ik vind het wel een gefrot hoor, misschien ook door de donkere achtergrondstof dat het wat lastiger te zien is... ik ben natuurlijk nog niet klaar met dit blok, misschien went het nog. Maar vooralsnog ben ik nog niet van plan die grote quilt in z'n geheel zo te doen...


(Oh, nu ben je natuurlijk nieuwsgierig welke quilt dat dan wel moet worden... oké dan, deze Heart's Desire van Esther Aliu. Nou ja, het zal nog wel even duren voor ik daar aan kan beginnen, moet eerst stof verzamelen en dat 'mag' pas na 11/11/11).

3 opmerkingen:

 1. Oh Corina, jij hebt een hele goede smaak, wat een machtig mooie quilt Heart's Desire.
  Ik vind de manier waarop jij werkt wel moeilijk,.
  In het begin niet, maar wat jij zegt, als je op een gegeven moment ergens delen tegen elkaar moet naaien, dan zal je wel heel erg goed op moeten letten geen open stukjes te krijgen.
  Maar...... ik ben er wel van overtuigd dat het mooi zal worden.
  Succes meissie en een fijn weekend.
  Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dit is echt top! Wat een plannen heb je, Corina... Ik heb nog weinig aan applicatie gedaan, met vilt maak je het gewoon aan de bovenkant vast, maar met stof naai je het toch onzichtbaar op de ondergrond?
  Het lijkt me leuk om te doen, gewoon soort borduren met stofjes en dan lekker met de hand..
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat knap dat je dat allemaal kan Corine, ik heb niet veel met quilten....Ik vind het wel hartstikke mooi hoor, maar ik zelf heb er het geduld niet voor, ik wil snel resultaat zien als ik iets maak.
  Ik kom gewoon op jouw blog kijken en geniet er op die manier van, groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!