zondag 11 april 2010

BeukenhaagjeWe waren het al zo lang van plan, maar nu hebben  we het dan toch gedaan, een beukenhaagje geplant. Rode beuk wel te verstaan. De bedoeling is dat manliefs oude auto dan wat meer uit het zicht zal staan. We hebben ze goed verzorgd, hopelijk slaan ze goed aan.

Verder genieten we van de lente die steeds verder oprukt. Zelfs een foto van twee dagen terug is al achterhaald, onderstaand boompje bloeit nu al weer mooier en voller.


Voor het eerst zien we onze prunus bloeien, vorig jaar kreeg ik 'm met het blad er al aan (roodbladig). Hij staat in de kippenren, om hen wat schaduw te bieden. Van de onderste takken eten ze ook alle blaadjes af, maar dat is niet zo erg. Op de achtergrond zie je het broeibakje, waar al sla en radijsjes in groeien en het beschutte bankje, waar we al heerlijk hebben kunnen zitten, in de zon en uit de wind. De clematis daar tegenaan heeft al knoppen gevormd, ook die hebben we nog niet zien bloeien...


Ook de kruisbessen (stekbessen zeggen we hier in de Betuwe, vanwege de flinke stekels) en de jostabessen (kruising tussen zwarte bessen en stekbessen, zonder stekels!) zitten vol met bloemen:

1 opmerking:

  1. stekelbessen zeggen wij.. onze kruisbessen zijn al min of meer rijp nu.. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!