woensdag 20 januari 2010

Pinwheel-vest


Van lieverlee wil ik ook wat oudere projecten plaatsen, zodat het blog een soort overzichtje zal zijn van alles wat ik maak. En het breiwerk waar ik het meest trots op ben is dit pinwheel-vest, een grote cirkel die van voren gesloten wordt met een sierspeld.

We hebben hier met meerderen tegelijk gewerkt aan dit patroon. Grappig hoe iedereen het toch net weer even anders deed en andere kleuren koos. De meesten gingen voor blauw, maar de mijne werd dus groen met wat bruin. Hier en daar zijn meerdere garens samen gebreid om de juiste dikte te verkrijgen en een gemeleerd effect te bereiken. Midden op de rug begonnen met een klein cirkeltje. Twee stukjes steken op hulpnaalden gezet en erboven weer nieuwe gemaakt voor de mouwen.Na het breien hoefde ik dus geen naden meer te sluiten, alleen (heel veel) draadjes weg te werken. Verder is het dus een grote cirkel. Het deel in de nek vouw je om als een kraag. De buitenrand was ook wel heel bijzonder om te doen, lijkend alsof er twee koorden in elkaar gedraaid zijn, maar dit is al breiend gemaakt.

6 opmerkingen:

 1. Terecht dat je hier trots op bent ; wat een kunstwerk ! Prachtig !
  Groetjes van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had het nog nooit eerder gezien, maar wat ontzettend mooi! En volgens mij ook leuk om te doen. Je mag er trots op wezen!
  Meijra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja, die heb ik wel eens eerder gezien. Maar in jouw kleuren vind ik hem echt wel mooier. Ook deze zou ik nog wel eens willen maken, maar ik betwijfel of ie goed staat met een grote maat.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lijkt me dat leuk om te breien!! Een enorme uitdaging. Je kunt er trots op zijn!! Ik dacht inderdaad dat die rand 2 koorden zijn. Bijzonder hoor om die zo te breien!

  groet, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Corina,
  Ik woon in Nieuw Zeeland en ben toevallig vandaag aan het zoeken naar een liefst Nederlandstalig patroon van een pinwheel vest. Zou hem dolgraag willen maken! Heb jij een link naar een beschrijving? En zo niet... kun je een hint geven over afmetingen? Ikzelf heb ongeveer de Nederlandse maat 40.
  Nu heb ik via google dus ook je blog ontdekt, leuk!
  Groeten van Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb je gemaild, Herma! Maar misschien voor anderen ook interessant: het patroon dat ik gebruikte staat hier: http://www.elann.com/showfreepattern.asp?id=138024

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!