woensdag 5 juni 2024

Week 22 Uitjes

 

Woensdag 29 mei hadden we een pelgrimswandeling met collega's, vanaf Kållerstad. Ik had nog veel meer foto's kunnen maken, maar daar voor was ik niet daar. Toch kon ik het niet laten nog een paar plaatjes te schieten onderweg. Zeker nog een keer terug daarheen. Vlakbij de kerk is een oud kerkhof, waar heel lang geleden een kerkje stond. Die plaats is nu gemarkeerd met een houten kruis. Het kerkhof met de graven en ijzeren kruisen is er nog. En dichtbij de bron waar Sint Sigfrid de eerste bekeerlingen doopte, volgens de overlevering. Mooie bijzondere plek, waar ik nog een keer terug moet om te fotograferen.

We hadden een pauze bij het meer Flaten, met zwemplaats (badplats) waar ook honden (aangelijnd) mee mogen.

Vrijdag was ik op stap met de naaikrans van Gryteryd. Ooit had bijna elke kerk een club dames (en soms heren) die van allerlei moois handwerkten en dat verkochten voor het goede doel tijdens een jaarlijkse of halfjaarlijkse veiling. Intussen zijn er niet zoveel meer over, maar in Gryteryd bestaan ze nog steeds, al een slordige 90 jaar, en elk voorjaar maken ze een uitje, en omdat ik er altijd bij ben en een inleiding verzorg, mocht ik ook mee.


We belandden in Träslövsläge, in Läjets Trä och Trädgård. Een privétuin van een enthousiaste man die elke vrije minuut in de tuin doorbrengt en ook met hout en metaal veel moois maakt wat weer past in de tuin. Ik zal je de foto's van de dames en heren die mee waren besparen, maar ik heb er ook een paar gemaakt zonder mensen erop...
Met enige regelmaat zijn er open dagen in deze tuin, zeker een bezoek waard! Zie hun instagram voor meer info.Träslövsläge is een mooi plaatje aan de kust, van oudsher een vissersplaats, dus houd je van vis moet je vooral ook daar eten / vis inslaan. Of ijs eten, want daar zit ook een goede ijssalon. Deze sloegen we dit keer over, we gingen naar Sonjas Veranda in Tvååker om te eten. Ook een aanrader!


Ga je deze zomer naar Zweden en kom je in deze buurt, klik hieronder op Touristinfo, dan vind je meer berichtjes over mooie plekjes waar ik ben geweest. Mogelijk inspiratie voor jouw trip?

1 opmerking:

 1. Fantastic place Corina!
  I really liked the garden.
  The man may have spent all his time in the garden,
  but the result is fantastic!!
  Have nice day!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!