maandag 4 december 2023

Foto's week 48, winter

 

Maandag 27 november, vorst en een mini beetje sneeuw. 
De temperatuur is niet boven 0 geweest, en de nachten rond - 10. Tegenwoordig niet zo gewoon meer dat het zo vroeg in het seizoen al zo lang zo koud is.


Sneeuw, bij - 6, geen plaksneeuw om sneeuwpoppen te maken, wel perfect om te sneeuwen. 


Behoorlijk licht en toch sneeuwde het toen ik deze foto's maakte woensdag. Geen straf om thuis te werken met zo'n uitzicht... Hond uitlaten voor dat we naar de manege gaan. 

En nee, zout strooien helpt niet als het tot - 13 wordt, dus dat doen ze niet. Nu was het best wel stuifsneeuw, dus de grotere wegen stoven aardig schoon, en waar dat niet zo was wordt zand gestrooid. Bijna iedereen rijdt op spijkerbanden, en bijna iedereen heeft wel een extra verwarming in de auto, die aan kan zonder de auto te starten. Dat is nodig, bij zulke temperaturen krijg je het ijs er niet handmatig af. 
Zaterdag Zondag, - 11 toen ik ging met de hond. 

Werd niet warmer dan - 8


Omdat de jaarlijkse kerstkalender op tv over trollen gaat dit jaar, heeft ook de gemeente overal trollen geplaatst, dit is die in Burseryd. 


Zo'n en een donkere lucht achter de kerktoren die je daar nog net tussendoor ziet. Eerste advent is een groot iets hier in Zweden, de aftrap naar kerst. Van vroeger uit was dat de onthulling van de kerstetalages. Dit weekend waren er dus overal, zelfs in ons kleine Burseryd 'julskyltning'. Beetje koud om dik twee uur buiten te staan, maar wel heel leuk om de kerk te mogen vertegenwoordigen. En kaartjes te verkopen voor een ritje met paard en wagen voor het goede doel. Deze week begint net zo koud, gisteren keek ik en was er vanaf woensdag weer kans op sneeuw bij iets mildere temperaturen, maar het sneeuwt nu gewoon, bij - 7... Tegen het weekend zouden we boven 0 uit kunnen komen. Nu kijk is daar niet naar uit, meestal wordt het dan pas echt glad...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!