donderdag 12 januari 2023

Sneeuw en dooi

 

Nadat het in december zo koud was, gaat januari heel zacht van start. Op 3 januari kwam er zelfs een zonnetje door...




De kerstvakantie, zonder de 'verplichte' wandelingetjes naar school en terug, betekent ook lekker vaak het bos in. 









Zonder sneeuw zijn er veel meer details zichtbaar, de verscheidenheid aan mosjes, de sporen op het mos, hier en daar een mini paddenstoel...







Woensdagochtend 4 januari was het nog weer even wit...










Hoewel we al aardig wat sneeuw gehad hebben in december, is het toch elke keer weer mooi, en zo lekker licht.



Maar helaas, de sneeuw ging weer over in regen, donderdag was het weer zo goed als weg. Maar toen begon het in de avond weer te sneeuwen en de vrijdag was weer wit. 6 januari is een vrije dag hier ook, vandaar ook dat die altijd nog valt binnen de kerstvakantie. En manlief was ook een extra dagje vrij.












Het sneeuwde de hele dag, en dochter vond het tijd voor haar eerste sneeuwlichtje. Is hier in Zweden net zo normaal als een sneeuwpop maken.


Hij werd wel een beetje groot/hoog, maar goed. Sneeuwballen stapelen en dan een kaarsje (in ons geval op batterijen voor buiten) erin. Helaas dooide het zaterdag weer, dus we konden er niet lang van genieten.


Gisteren zowaar even zon, tussen alle regen door (misschien maar goed dat het te warm is voor sneeuw, anders hadden we heel wat meters gehad, met alle neerslag van de afgelopen tijd). Even een rondje tuin dan ook nog...


En dan is het te zien dat het warm is (5 graden overdag en 3 's nachts)... Hierboven de sneeuwklokjes die ik afgelopen april meekreeg uit de tuin van mijn ouders.





Ook de hier gekochte bollen lijken het te gaan doen, narcissen zelfs al hier en krokussen...


Het water staat hoog in de beek achter het huis, het is bijna een meer nu...


Toch hoop ik nog op een beetje winter, met zonnige vorstdagen... Die regen daar heb je snel genoeg van, zelfs de hond vind het niet meer leuk.

3 opmerkingen:

  1. Ja, ook bij jullie een zachte winter tot nu toe. Sneeuw hoort er zò bij hè.... Ik vind het jammer, maar we zullen het er mee moeten doen! Mooie foto's weer, Corina. Altijd een feestje om te bekijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie witte én regenachtige foto's! Zo'n regenplaatje heeft ook wel wat, zolang je lekker binnen zit. Ik snap maar al te goed dat het niet leuk is om daar doorheen te lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo mooi in Zweden, maar mét sneeuw nog mooier, het maakt het haast magisch.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!