dinsdag 14 juni 2022

In de tuin

 


In de tuin gaat het in volle vaart, nu het zo lang licht is en we regelmatig een bui hebben, maar tussendoor ook veel zon.


Leuk dat het is gelukt deze vogelmelk in de tuin te krijgen, hopelijk komen ze elk jaar terug, dit eerste jaar bloeiden ze in elk geval uitbundig. Grappig dat mijn tante die 'morgensterren' noemde en ze in het Zweeds ook echt morgonstjärna heten. Ze bloeien hier langer dan ik me herinner van vroeger, de eerste ging open op 30 mei, en ze zijn nog niet uitgebloeid.
Eh... wát had ik hier ook al weer neergezet?!

De jasmijn begint ook.Ik dacht dat de vlinderstruiken allemaal bevroren waren, maar ze lopen allemaal uit, het beste die in de voortuin.

Sommige bloemen geplant, sommige zaaiden zichzelf uit en vonden hun plekje. Aangezien tuinplanten hier best wel duur zijn, vind ik het al gauw goed.


Ik vind ze mooi de varens bij de aardappelkelder. En ook de ereprijs die daar rijkelijk bloeit.


De rabarber doet het ook weer. Lijkt beter dan vorig jaar.

Fluitekruid vind ik ook gewoon mooi...

Twee karrevrachten brandhout weer in de schuur gewerkt, zitten we er weer warmpjes bij komende winter.


Ze wennen wel aan elkaar, maar het gaat moeizaam. Katje houdt van haar rust, en hondje wil graag spelen...

Maar als hondje dan wat verder weg ligt, kan katje wel even komen flemen als je in de tuin bezig bent. Weer een stukje gras en onkruid weg... Dit moet een groot vierkant worden rondom de rhodondendron.Er gaat iets niet helemaal goed met de volgorde, maar wat geeft dat...
De aronia (appelbes) bloeit ook, heeft zich aardig uitgebreid buiten haar potje, dat wordt nog een uitdaging om haar op haar definitieve plek te krijgen...


Nog werk genoeg in de moestuin, maar de aardbeien en bosaardbeitjes bloeien al goed.Hommel bezoekt de bieslookbloemen.


Bosaardbeitjes en honingbessen onderweg...Eh ja, aan paardenbloemen geen gebrek, gelukkig zijn ze ook lekker. En de insecten zijn er ook blij mee. Hier nog geen tekort aan bestuivers, gelukkig.

De seringen zijn over het hoogtepunt heen, jammer dat ze wit zijn en niet paars... Misschien moet ik nog eens een paarse kopen en ernaast zetten...
Amerikaanse blauwe bes. Maar we hebben ook wilde bosbessen in de tuin.


Zo, weer helemaal bij met de tuinfoto's van de eerste helft van juni.

1 opmerking:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!