zaterdag 25 juni 2022

En de tuin

 


Het gaat hard in de tuin, nu de zon al op is om 4.10 en pas om 22.10 onder gaat. De Elstar appel heeft vrucht gezet, dus wie weet...

Sommig onkruid is best mooi... (maar ik heb 'm er toch uit getrokken). 

De eerste en de laatste honingbessen zijn voor ons, de rest voor de vogels... ahem...De rhodondendron kwam een beetje ongelijk dit jaar. Misschien vond ie het niet zo heel fijn dat ik eromheen aan het graven ben om een plantvak te maken...


De pioen houdt het spannend, gaat heel langzaam.
Grappig dat juist deze viooltjes zich voor de perfect matchende struik plaatsten.
Onkruid is alleen maar onkruid als het staat waar je het niet wilt hebben, en als je het dan weghaalt, kan het nog best ff mooi zijn op een vaasje.


De waterbak wil ik laten begroeien (bedankt pa voor de tip!) en de kamperfoelie lijkt dat een goed plan te vinden, ik zie 'm bijna groeien!)Afgelopen vrijdag nog weer een tijd in de tuin bezig geweest, weer een stukje gras weg, en bloemenzaadjes erin (met zaaddoosjes, ook om de buurkat eruit te houden).
Eigen kat is niet zo lastig (of stiekemer?), maar vindt het wel gezellig erbij te zijn.


De vlinderstruik in de voortuin doet het nog het best, ik ben benieuwd of die nog ver genoeg komt om te bloeien. De andere blijven nog kleiner, allemaal vorige zomer meegekregen van familie.


De prikneusjes kwamen dit voorjaar mee van familie, en beginnen nu te bloeien.


Ook de kruidentuin weer helemaal schoon van onkruid, de grond los, en m'n nek verbrand... oeps dat laatste was niet helemaal de bedoeling.


En van woensdag:


Allium christophii, blijft een bijzondere verschijning. Had ze in Nederland ook, en hier gaat het dus ook goed.De eerste pioenknop is bijna open...Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!