vrijdag 6 november 2020

Elanden


Afgelopen week hadden we mijn ouders op bezoek, kon net voor alle regels weer aangescherpt werden. Heel fijn om ze te zien na bijna een jaar. Het was hier herfstvakantie afgelopen week, en we zijn er toch nog even op uit geweest. In Markaryd zit een mooi elandenpark, waar me met een open treintje doorheen rijdt en je takjes meekrijgt om te voeren onderweg. 



Hier zie je hoe makkelijk zo'n enorm dier opgaat in z'n omgeving:

De dag ervoor hadden we er ook net een vanuit het keukenraam gezien aan de overkant van de beek. Dacht er even niet aan om foto's te maken. Gaat ook niet zo makkelijk, omdat mijn camera van de telefoon enorm verkleint.

Amerikaanse bizons hebben ze ook, vind ik dan toch minder interessant, maar toch maar even een fotootje:


En dan weer terug naar de elanden. Ging prima coronaproof, tussen elk gezelschap was een lege bank ingepland in het open treintje, extra treintjes werden ingezet waar nodig, de winkel en restaurant waren aangepast, zodat je daar ook 'veilig' kon zijn. Er waren wel mensen, maar het was niet enorm druk of zo. 


De vorige keer dat we er waren (april 2019) waren ze bezig met het bouwen van een uitkijktoren achter/op het restaurant. Deze was nu klaar en open. Met een prachtig uitzicht over de herfstkleuren. 




4 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige foto's. Fijn dat je je ouders weer even gezien hebt.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bezoek uit Nederland,weer na lange tijd in elkaars aanwezigheid zijn en bijpraten zal jullie allemaal goed gedaan hebben en 'n tripje naar de elanden om die enorme dieren van dichtbij te kunnen bekijken past helemaal in het plaatje: stukje Zweden leren kennen.
    Leuk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk om elkaar weer even te zien en met elkaar even erop uit te kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Elanden blijven indrukwekkende beesten.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!