donderdag 25 juni 2020

Gehaakt gordijn


Misschien een tikkie ouderwets, maar ik zag op diverse Zweedse/Deense haakgroepen gehaakte gordijntjes voorbij komen en dat leek me wel passen in de keuken. Dus maar eens in de oude boeken gedoken en aan het haken gegaan. Dat filethaakwerk is wel heel leuk om te doen, wist ik nog van een kleedje dat ik ooit haakte.


Ik vond geen datum in het boekje, maar ik vond een soortgelijke in m'n kast die uit 1982 was, dus deze zal ook wel ongeveer zo oud zijn. Ik gebruikte Mayflower 8/4 en haaknaald 2,0. Mijn favoriete combinatie bleek ook voor het gordijntje goed uit te pakken. Nou heb ik niet helemaal opgelet hoeveel bollen ik gebruikt heb, een stuk of 6 denk ik. Ben er dus wel wel een poosje zoet mee geweest, ik geloof dat ik ergens in februari/maart begonnen ben, soms lag het een tijdje stil, maar de laatste tijd was ik even door de andere makkelijk op te pakken werkjes heen, dus haakte ik veel hier aan als ik niet aan het testen was voor de lapjesdeken.


Vandaag ook overdag maar doorgehaakt, was toch te warm om iets nuttigers te doen, en zo is ie dan af. Ik heb 'm nat gemaakt onder de kraan, beetje uitgewrongen en daarna opgehangen en een beetje in model getrokken. Dit ging heel goed - tevreden. Weer een klusje af.

7 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!