vrijdag 10 januari 2020

UFO's breien


10e van de maand, UFO-update dag. En zo aan het begin van het nieuwe jaar is het wel fijn even de balans op te maken en te kijken welke projecten aangepakt gaan worden nu. Op de breipennen staan nog maar twee projecten... nou ja, technisch gezien geen momenteel. Ik moest nog een klein stukje van een voorpand van dit vestje. En dat heb ik nu gedaan. Het patroon heet Sonora en is van Susan Mills, gevonden via Ravelry in verschillende varianten. Garen is Angel van Bergere de France.


Intussen zitten ook de schoudernaden aan elkaar en ben ik begonnen met de gehaakte afwerking langs de armsgaten. Yep, ik vond dit garen in dit patroon verschrikkelijk breien, daarom duurde het ook zo lang denk ik, plus twijfels of het uiteindelijk wel een draagbaar geheel zou gaan worden. Dus ik ga voor de mouwloze en kraagloze versie ;-)


Ik vind het zelf toch wel mooi worden zo, een armsgat is klaar en nu ben ik bezig met de tweede. Het bovenste deel heeft kabels, het onderste deel waaiers.


Ik stoom nu door met dit project, hopelijk binnenkort af.


Het andere breiwerk waar ik mee bezig ben, zijn de vos wanten, spanning is niet altijd helemaal goed, maar ze zijn wel beide af, op de duimen na, en het mazen van de oogjes en neus. dus als het goed is over niet al te lange tijd twee brei-affo's. Er staat nu geen breiwerk meer op de pennen, terwijl ik wel graag brei 's avonds op de bank, ik heb ook al wel een ideetje voor een volgend project, dus dat moet ik ook binnenkort maar eens opzetten.

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!