zondag 12 augustus 2018

Impressie Oidfa 2018


Vrijdag en zaterdag zat ik in Zaandam op de internationale kantbeurs van de Oidfa waarbij Nederland dit keer het gastland was. Ik zat daar omdat ik uitgenodigd was workshops te geven in teneriffekant en naaldfrivolité. Ik heb het lekker druk gehad met lesgeven en demonstreren aan mensen van over de hele wereld. Dus ik heb het vooral gezien zoals op bovenstaande foto.


Veel tijd om zelf van de beurs en de tentoonstelling te genieten had ik niet, maar ik heb toch even een half uurtje 'gestolen' om een rondje te rennen.


Daardoor heb ik niet overal netjes bij geregistreerd waar het kant vandaan kwam, of wie het heeft gemaakt. Voel je vrij aanvullingen te doen in de opmerkingen.


De overgrote meerderheid was kloskant uiteraard, maar wel een beetje naaldkant en frivolité was ook aanwezig. En bijzondere combinaties met andere technieken als breien en vilt. Zoals hier bij de inzending van Ierland:


Een detail (met de basis vilt, ezeltjes in kloskant en witte frivolitébloemetjes):


Nog een detail:


Door de snelheid zijn niet alle foto's even goed, en heb ik ook niet alles vastgelegd, maar ik heb ongelooflijk veel moois gezien. Echt dingen waarvan ik zeg: kijk daarvoor ben ik nou met kant bezig gegaan!


Als je op de plaatjes klikt, worden ze groter. Dit was van de Belgische delegatie, prachtige landschapjes in kant en kleur.


Dit kwam uit Tsjechië, verrassend grof en toch ook mooi kant.


Deze uit Australië, met de bladen van de windmolen van kant, met Australische motieven.Deze was een Nederlandse groep, die werkt met thema's, zo hebben ze boekbeslagen gemaakt van kant, en glas in lood motieven en nog wel het meest geweldig van die roosvensters in kant (helaas maar eentje op de foto).


Volgens mij is de blogpost zo lang genoeg, later van de week zal ik nog wat plaatsen van de wedstrijd inzendingen en de beursvloer.

2 opmerkingen:

  1. It’s a shame you had little to to look around at the amazing work there but it’s good you were demonstrating needle tatting and tenerife lace, you’ll need to show us some pics of that too.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!