vrijdag 31 augustus 2018

Weekje Zweden


Vorige week vrijdagavond vertrokken we weer voor een week naar Zweden, dit keer geen vakantie, maar vooral emigratie voorbereiden. Dat gaat toch makkelijker als je er bent. We kwamen zaterdagochtend aan met prachtige wolkenluchten. Wat hebben we genoten van de rit!


We verbleven deze keer in ågården, bij Kalv (Småland), in dit mooie (Novasol) huis uit ca. 1860:


Ook van binnen is het heel mooi met veel oude details en toch de gemakken van de moderne tijd.
We zijn er wel achter dat zo'n groot huis best voor een keer leuk is, maar dat we echt niet permanent hoeven wonen in zo'n grote ruimte.


Niet veel tijd voor toeristische dingen en ook behoorlijk wat regen, veel bezig geweest met een huis zoeken, maar toch genoten van het hier zijn, oefenen in Zweeds praten en verstaan (dat laatste viel ons erg mee, dat gaat echt al wel steeds beter).


En, super gaaf, eindelijk elanden gezien! We zijn al zo vaak hier geweest, al een paar keer wel sporen gevonden (voetafdrukken en uitwerpselen), vorige keer zelfs een gehoord, maar nu eindelijk gezien.


Regelmatig herten en kraanvogels gezien, maar dit was wel heel bijzonder, een heel familie, met de kuikens van afgelopen voorjaar duidelijk nog grijs. Pa (of ma) liep een eindje verderop, die kreeg ik er niet bij op de foto.


Nou ja, veel paddenstoelen ook, helaas heb ik daar weinig verstand van, dus geen idee of ik iets eetbaars heb laten staan. (Wel bosbessen gesmuld trouwens.)
Ondanks de drukte toch ook genoten dus, gewandeld, ook gewoon in de regen, beetje uitgerust van het dozen inpakken thuis, en maandag weer gewoon aan de slag... over een paar weken mogen we weer!

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!