zondag 31 december 2017

Terugblik 2017Wat heb ik in 2017 klaargespeeld? Nou ja, laat ik het hier maar beperken tot het handwerken, veel gewerkt als belevingsconsulent in de ouderenzorg en mama geweest en zo, maar daar gaat dit blog niet over. Op handwerkgebied wel weer vrij veel gedaan afgelopen jaar, ook een paar groter projecten afgerond, zoals de Magic hierboven, en het frettenborduurwerk:Alles is op mijn blog terug te vinden in het afgelopen jaar, dus nu even geen bronvermeldingen van ontwerpen zoals jullie dat van mij gewend zijn. Soms is dat ook niet nodig, zoals bij de lekker vrij gemaakte tasjes:De tam naar eigen idee:Een paar viltpopjes voor de seizoenstafel:

Ook handwerkte ik weer geregeld met mijn zusje, of deden we dezelfde projecten gelijk op, zoals de Sophies garden:De Scheepjes Hygge CAL van haar:en die van mij:En een handig schootkussen (het borduurtje op de klos moet nog steeds gemaakt...)En een vestje gehaakt. Haken pakt zo makkelijk op, dus dat veel hoewel het eigenlijk niet mijn favoriete handwerktechniek is.Borduren doe ik liever dan, en dat heb ik ook best veel gedaan, niet alleen het frettenborduurwerk eerder uit de lijst, maar ook dit kleed:en deze:Een basis waar ik de geborduurde bloemen in kan bewaren:Dit grote frivolitékleed maakte ik in januari af. Verder niet al te veel frivolité dit jaar en dan nog vooral kleinere dingetjes:

Een beetje kantklossen:

Wat op Zweden geïnspireerde handwerkjes:Wat testhaaksels voor A la Sascha

Veel kleinere projecten, vooral om dochtertje blij te maken, zoals deze konijnen:veel kleertjes ook

Best veel, maar daar was het me niet om te doen, voor mij is een poosje handwerken ook ontspannen, plezier in het doen, het creatieve proces, het doet mij echt goed om te handwerken.

Goede jaarwisseling, voorzichtig met vuurwerk, en tot in het nieuwe jaar!

6 opmerkingen:

 1. Wow, that’s a lot of crafting completed! Happy New Year. I look forward to seeing more of your craftwork in 2018.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zeg, wat heb je veel gemaakt het afgelopen jaar, prachtige projecten ook! Wat leuk is, ook mijn "kopje boven mijn blog vandaag is hetzelfde als die van jou!
  Fijne jaarwisseling en een gelukkig 2018

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeh dat is heel wat zeg, leuk om zo te zien. Jullie ook fijne jaarwisseling en tot volgend jaar. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zeg, jij bent creatief geweest dit jaar. Leuk om zo alles nog een keer terug te zien.
  Ik wens je een liefdevol en creatief 2018
  Liefs Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De beste wensen voor het jaar 2018. Maar wat is 2017 op handwerkgebied een vruchtbaar jaar. Wat veel als je alles zo bij elkaar ziet. En wat ben je toch veelzijdig in technieken.

  Lieve groet, Clarisse

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!