donderdag 28 december 2017

Doeboek


Ik heb een oud project weer opgepakt. In maart 2016 begon ik eraan, en maakte in de loop van dat jaar heel wat pagina's, en een tas waar het boek in bewaard kan worden. Maar om de een of andere reden bleef het dit jaar liggen.


Hoog tijd om het eens af te maken. Het plan was nog twee pagina's erbij, en een voorkant. Zoals je ziet heb ik de voorkant intussen voorbereid. Dl was ook actief betrokken bij het kiezen van de kleuren en de stofjes.


Dit schetsje had ik een paar maanden terug al gemaakt, een poging tot het verzinnen van vingerpoppetjes.


En gelijk een boot gemaakt waar ze in bewaard kunnen worden.


Tja, de rest van het boek is eigenlijk meer in het thema van een (Europees) bos, dus vraag me niet waarom er een olifant en een leeuw bij zijn. Maar ja, op een eerdere pagina staat een pelikaan en die zie ik hier ook niet zo vaak... dus we laten het maar zo denk ik.


De kleuren van de vlinder koos ze helemaal zelf, en heb ik me totaal niet mee bemoeid. Het plan is wel dat er nog wat vingerpopjes bij komen. Het water (zijdekatoen) is open aan de bovenkant, dus er kunnen ook nog waterdieren als vingerpopjes komen.

Voor de laatste pagina wilde ze heel graag iets met sneeuw, dus daar ga ik op broeden...

6 opmerkingen:

 1. Erg mooi geworden. En goed dat je dochter met sneeuw komt in de winter. De inspiratie wordt vast lastig als ze dat in de zomer wil. ;-) Sneeuw... slee... bosdieren. Op de een of andere manier komt het liedje over de veldmuis die in het beukenbos een notendopje vond, twee wieltjes er aan bevestigde en er midden in de nacht mee van de heuvel af reed. Hier de link: http://www.davdata.nl/veldmuis.html Wie weet kan je er iets mee. ;-)

  Lieve groet, Clarisse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat mooi, wat maak je toch mooie en aparte dingen!
  Krijgen we het vervolg ook te zien, please, please :)
  Een gezellige jaarwisseling en voor 2018 een goede gezondheid en veel geluk, liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!