maandag 9 oktober 2017

eerste borduurtjes


Je vindt de gekste dingen op zolder, zo ook een map met allerlei knutseltjes van school. Hier was ik 6 jaar toen ik dit maakte (en ik herinner me er niks van).


Ook van deze niet, alleen dat ik school wel heel leuk vond. En ook het knutselen.


Van mijn vader (meubelstoffeerder toen) kreeg ik een stukje stof en van m'n moeder wat restjes garen, en regelmatig borduurde ik wat steekjes op dit lapje.


Dit was m'n eerste echte borduurpakketje, met halve kruisjes. Later borduurde ik veel kussens, de meeste liggen nog steeds op zolder en heb ik tot ik trouwde op mijn bed gehad (ik sliep onder een schuin dak).


Deze was te erg aangetast door de mot, zowel de meubelstof aan de achterkant als het oudroze garen van het hoofdstel dus die is intussen met de kliko mee. Ik was toen nog een paardenmeisje, en mijn kamer was oudroze, dus verving ik het rood van het voorgedrukte patroon door oudroze... zat er al vroeg in dus om patronen te veranderen.

4 opmerkingen:

 1. En je wist helemaal niet meer dat je die schatten had liggen op zolder... Wat leuk dat je dit vond!
  En misschien kom je nog wel meer tegen...
  De liefde voor handwerk zat er ook al vroeg in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ja het is helemaal duidelijk, dat handwerken heeft er van jongs af aan ingezeten. Super dat het 'bewijs' al zo lang bewaard is :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en leuke overzicht van je eerste borduurwerkjes. Fijn dat je dit allemaal nog bewaard hebt. Ik heb nog een geborduurd speldenkussentje, en kan me de kaarten ook nog wel herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!