vrijdag 22 juni 2012

Dubbele Vlinder


Op Pinterest kwam ik laatst een link tegen naar een leuk vlinderpatroon in het Zweeds. Het bestaat uit een rond 'kleedje' die dubbelgevouwen wordt en voorzien van een lijfje. Dat leek me wel leuk, dus zogezegd zo gedaan. Nou ja, het bleek een aardig tijdrovend klusje...


Dit is het kleedje, 10 cm in doorsnee. Ik heb naaldfrivolité gebruikt en Anchor 20. Ik vond het eigenlijk wat te losjes met naald nummer 5, maar naald 7 bleek toch te krap. Met wat puzzelen en een trucje uit de TIAS van Jane Eborall lukte het me om het middengedeelte aan een stuk te maken, alleen de rand is apart gemaakt. In de rand miste een cijfertje in het patroon, en toen ik het nog eens goed bekeek, bleek het patroon ook gewoon in het engels te staan in een boekje dat ik al jaren heb... ahem, voor niks dat Zweeds zitten ontcijferen. Het boekje is Christmas Angels and other Tatting Patterns van Monica Hahn.


Ik was alleen niet zo gecharmeerd van het lijfje, ik vond die teveel wegvallen, dus ik heb een lijfje in de 'blocktatting' techniek gemaakt. Tja, doe eens gek. Dat had ik nog niet eerder gedaan met de naald, maar dat is prima te doen, bleek. Niet dat dit lijfje nu wel zo opvalt... Voelsprieten heb ik bewust weggelaten, maar die zou je natuurlijk altijd toe kunnen voegen als je dat zou willen.

3 opmerkingen:

  1. prachtig en dan ook nog zweeds ontcijferen je moet het maar doen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je vlinder is erg mooi geworden, wat grappig dat je eerst een rondje maakt en dan door dubbel te vouwen et voila... en vlinder!
    Mag ik je complimenteren met je foto's? die zien er erg professioneel uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!