maandag 11 april 2011

Blok 11


Ja ja, weer een blok af voor de Arsenic & Old Lace Afghan. Een makkelijk blok, al zou je dat misschien niet zeggen op het eerste gezicht. Het origineel is weer van Mary Ellen Langieri en vind je hier als 'open stripe lace pattern', een kantpatroon met strepen, een variatie op de eerder gebreide vlammetjes in deze deken. Deze variatie komt ook voor in een victoriaans boek.


Dit is het eerste blok van de derde rij van de 'afghan'. Zet weer breiend 45 steken op en brei 4 naalden gerstekorrel. In de vijfde naald brei je 40 steken gerstekorrel, maak dan een steek bij door een omslag verkeerd om te maken en brei de laatste 5 steken in gerstekorrel. Het patroon begint op de verkeerde kant.


Naald 1: 5 gerstekorrel, alle steken averecht tot de laatste 5 steken, 5 gerstekorrel.


Naald 2: 5 gerstekorrel, *1 recht, omslag, 2 recht, 1 afhalen-2 r.samenbreien-afgehaalde steek overhalen, 2 recht, omslag 1 recht, herhaal vanaf * 4 keer en eindig met 5 steken gerstekorrel.


Herhaal naald 1 en 2 tot de gewenste lengte is bereikt, brei dan 40 steken gerstekorrel, brei 2 steken samen, brei 5 steken gerstekorrel en dan nog 4 naalden gerstekorrel.


De vorige tussenstrook heb ik nog altijd niet gemaakt, ik vrees dat die tot het laatst blijft liggen. Wel ben ik nog verder gegaan met de rand, de eerste hoek is klaar:
De eerste en tweede strook naast elkaar gelegd:

4 opmerkingen:

 1. Hoi Corina,
  Schitterend blok weer, het word zeker een mooi geheel als het af is, super.
  Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk blok is dit ook hè. Het eerste lacepatroon was inderdaad het moeilijkst, de overige zijn meer van makkelijk breien, groots resultaat.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi weer!! Ik ben met blok 6 bezig. Loop nog steeds achter :-)

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!