donderdag 20 mei 2010

Huisdieren op Kreta


Veel paarden of pony's zie je niet op Kreta, maar in Chania loopt een heel stel voor de koetsjes. Op de bok ligt nog een hondje, grappig hè, die bleef daar ook rustig liggen toen de koetsier op pad ging om parasols te halen en te installeren boven het koetsje.


Onderweg zagen we heel wat berggeiten, kri-kri genoemd. Soms lopen ze in een omheinde ruimte, maar ook net zo vaak niet. Deze liepen ook zomaar langs de weg, of ze lopen op de weg:


Katten zagen we ook heel veel, maar die zijn daar niet zo dik als hier. Meestal moeten ze zelf hun kostje bij elkaar scharrelen. Een aantal doet dat door op de terrasjes langs de toeristen te gaan. Deze vond ik wel heel mooi, deed me denken aan het boevenmaskertje van de fretjes.


In Polyrhinia kwam deze hond al kwispelend naar me toe. Meestal aai ik geen dieren die ik niet ken, maar als ze zo vriendelijk komen, is het wel heel moeilijk te weerstaan!

3 opmerkingen:

 1. mooi is het daar wel en waarschijnlijk ook wat warmer dan hier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het is een mooi plaatje al die koetsjes op een rijtje in de oude haven van Chania met de paarden ervoor en de koetsiers die rustig wachten op 'n ritje door de smalle straten en het oude gedeelte rondom de haven waar een gezellige en nostalgische sfeer hangt door de vele goed bewaarde gebouwen uit de Venetiaanse tijd.

  Ja,geiten en schapen grazen in groten gelale op de berghellingen......maar de Kri-kri kom je zelden tegen in het wild, dit zeldzame en beschermde soort is oa te vinden in reservaat en in Samaria kloof.

  De poes met maskertje is werkelijk een beauty!

  En jij trouwens ook met zonnehoed....staat je goed;-)

  Fijne dag en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's!
  Kan me voorstellen dat je genoten hebt!

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!