dinsdag 16 februari 2010

Nageltjes knippen

Een steeds weer terugkerend karweitje. Gelukkig vinden de fretjes het helemaal niet erg. Tippy was als eerste aan de beurt. Ze kreeg (voor haar) heerlijke anti-haarbalpasta op haar buikje gesmeerd en terwijl zij ligt te likken kan ik op m'n gemakje haar nageltjes knippen.
 
Daarna was haar zusje Foxy aan de beurt. Je ziet de losse nageltjes nog liggen. Het was dus echt wel nodig. Zij is de kleinste van het stel, ze weegt ongeveer 640 gram, nu in de winter.
Daarna was Daffy de klos, hij was al bezig om Tippy te helpen haar buikje schoon te krijgen. Niet erg charmante foto, maar hij is nu eenmaal een ijsbeertje in de winter. Als het weer echt omslaat, zal hij wel wat grammetjes kwijtraken, dan wordt hij ook weer een stuk actiever. Nu is hij bijna twee keer zo zwaar als Foxy.
Ons oudste fretje Buddy was nu aan de beurt. Hij vindt het allemaal al lang best. Het liefst struint hij rustigjes aan wat rond door de kamer. Hij is de enige die aan Spooky de kat mag snuffelen.
De laatste, zoals meestal, was Jizzy, dat is een echte slaapkop. Ze is niet erg fotogeniek, kijkt nog snel de andere kant op. Als je het weet, kun je nog net zien dat een voorpootje vier gekke nageltjes heeft, net of het een soort kalknageltjes zijn. Ze lijkt er zelf weinig last van te hebben, alleen als ze klautert, zie je dat ze dat pootje minder gebruikt, omdat ze geen grip heeft. Die nageltjes groeien ook bijna niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!