zaterdag 12 december 2015

Voor onderweg


Heb je dat ook? Dat je onverwacht tijd/gelegenheid hebt om te handwerken, maar niks bij je hebt? Dat was me de laatste tijd iets te vaak overkomen. En wat neemt nu makkelijker mee dan frivolité?


Snel een klein etuitje gemaakt, van een paar mooie quiltstofjes, een stukje lint en een bijpassende knoop.


En gelijk een werkje gezocht om mee te nemen. De voortgang zal dus niet heel hard gaan, maar dat is ook niet de bedoeling van dit werkje, het is maar om iets te doen te hebben voor als ik onverwacht handwerktijd heb (in de auto, bij familie, tijdens wachten op iets...)


Vier strengetjes DMC 16, twee spoeltjes, waarvan 1 met haaknaaldje, twee extra spoeltjes voor in de frivolitéspoeltjes, en een klein blaadje met 4 verschillende patroontjes van Adelheid Dangela, uit haar Occhi-Patchwork und mehr. Die vier patroontjes passen aan elkaar, het is de T-serie uit haar boekje. Nog een mini-schaartje toevoegen, en ik hoef me niet te vervelen onderweg.

6 opmerkingen:

 1. Wat een fraaie uitvoering van een slim idee! Ik hoop dat je heel veel gebruik gaat maken van dit mooie onderweg-handwerk-etuitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is handig! En nu nog zorgen dat je het altijd bij je hebt ;) Bij een taswisselmoment niet vergeten dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh, is dat een schattig tasje! Leuk stofgebruik en de inhoud is ook zo leuk... Heel vroeger heb ik ook frivolité geleerd, maar daarna is het wat uit het zicht geraakt. Je hebt beeldige patroontjes gevonden, erg leuk om te zien, wat je maakt!
  Dat je er maar veel plezier van mag hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. How exciting to see a little pouch to work wonders with, makes a wonder present to yourself, I love the fabric! hugs Merry Christmas!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!