maandag 7 december 2015

Bloemetjesdeken klaar


De laatste maandag met bloemetjes, de deken is nu officieel af! Als basis gebruikte ik het patroontje van de Afrikaanse bloem, die ik vond in een Nederlandse beschrijving op het blog Karin aan de haak. Het patroon heet eigenlijk 'African Flower' en als je daarop gaat zoeken, zie je ook allerlei knuffels die ervan gemaakt zijn, erg leuk!


Het fotograferen van de deken was nogal een uitdaging, en niet alleen door het slechte daglicht van deze donkere decemberdagen... Elk bloemetje werd aangewezen en erbij verteld: 'maakt'. Gelukkig hielp ze ook met recht leggen.


In totaal zijn het 255 zeshoekjes/bloemetjes, allemaal volgens hetzelfde patroon, De verschillende uitstraling komt puur door het kleurgebruik.


De rand is een eigen verzinsel, eerst een rand met stokjes, daarna met korte en lange steken om het wat rechter te maken, dan een terra randje met halve stokjes, nog een rijtje groene stokjes. De laatste toer is een kreeftsteekje, dat maakt 'm echt af, vind ik. Ik had nog iets meer kunnen minderen, maar ik laat het zoals het is.

Hij ligt nu dus over de bank even mooi te wezen.

9 opmerkingen:

 1. Prachtig is het kleed geworden en de belangstelling van je kleine meisje staat mij ook wel aan.
  Daar kan menig volwassene nog wat van leren.

  Groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is echt prachtig geworden! Een bezit om trots op te zijn!
  Groet, Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh it is beautiful and done Congratulations!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh hij is af en wat is hij mooi geworden. Net of je allemaal bloemetjes op de grond hebt gestrooid. Wat heerlijk dat je zo'n goede hulp hebt bij het rechtleggen, hihi. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!