woensdag 6 maart 2013

WOW: bezig op woensdag


Beetje druk geweest de laatste tijd, maar nu dan toch eerst maar eens een berichtje met een update van waar ik mee bezig ben. Het appeltje vordert gestaag, de bovenste helft is af, en ik heb een begin gemaakt aan de onderste helft. Wel iets waar ik goed licht bij moet hebben met dat dunne garen.


Ook ben ik eindelijk verder gegaan met het festonneren van dit blok voor de Heart's Desire quilt. Moet nog een paar bloemknoppen, een paar takjes en de hartjes rechts...


De sok gaat goed, het boord is af, ben net begonnen aan de hiel.


En ik ben helemaal gevallen voor een nieuw project, een omslagdoek met een ingebreid motief. Het patroon heet Thistle en vind je HIER. Ik brei het met Aade Long 8/2 in deze geweldige kleuren. De strengen tot bollen wikkelen was al een hele uitdaging op zich, maar wat een prachtig garen met een zeer subtiel en geleidelijk kleurverloop.


Ook al is het niet super handig om 'm nu al op een rondbreinaald te hebben, het bevalt me beter dan met sokkennaalden (nou ja, ik had in maat 3,5 alleen hele zware en stroeve metalen naalden). En ja, je ziet het goed, het wordt als een soort puntmuts gebreid, en later dan open geknipt... erg spannend, maar ik heb het bij anderen al zo vaak goed zien gaan, dat ik het wel durf, denk ik... Het voordeel van deze methode is dat je alles recht kunt breien.


Dit is dan weer zo'n project waar wel een lange tijd overheen zal gaan voor het klaar is, maar goed, dat is niet erg. Het breien zelf is zo leuk (en wordt natuurlijk alleen maar leuker naarmate het geheel beter past in de rondbreinaald) - en daar gaat het om. dat ik uiteindelijk dan een prachtige (hoop ik) omslagdoek heb, is van ondergeschikt belang.

De zon begint me naar buiten te roepen...

8 opmerkingen:

 1. Je hebt het er maar druk mee, een appel, een quilt, sokken en nu ook nog een omslagdoek.
  Wat een prachtig garen heb je daar voor zeg, maar het idee om dat strak door te knippen????????
  Ojee dat vind ik nog al wat

  Succes ik ga het weer volgen.
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enige projecten heb je onder handen, ik wens je veel plezier in de zon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er me een ingewikkelde sjaal uit Corina, maar wel heel mooi als hij klaar is. Je sokken zien er goed uit, maar ook al je andere projecten zijn heel mooi.
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die omslagdoek ziet er geweldig uit, wat zal dat leuk zijn om te breien. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellig logje met veel mooie dingen , wat is dat blog mooi, en wat een mooie wol
  succes
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het en ontzettend mooi patroon! Heb nu al veel verschillende kleurversies gezien op Ravelry. Het lijkt me erg leuk om te breien. Maar vreselijk eng om de schaar erin te zetten, help.

  Groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje wat maak jij een hoop mooie dingen, ik ga me aanmelden als volger want ik ben heel benieuwd wat er nog meer uit je vingers gaat komen!
  De Thistleshawl vind ik erg mooi worden, wat een prachtige kleurencombinaties. De shawl doet me denken aan de Christel Seyfarthshawl die ik gebreid heb. Wat vond ik dat leuk om te doen, heerlijk recht breien en ondertussen een mooi patroon in steeds verrassende kleuren. Ik ga maar eens rondvragen in de familie/kennissenkring of er iemand is waarvoor ik het mag breien. Want net als jij vind ik shawlen breien leuk, maar ik draag ze (bijna) niet.

  Wat leuk dat je regelmatig foto's van de poezen op je blog zet, heerlijk om te zien hoe ze meegenieten van al je draadjes!

  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!