vrijdag 1 maart 2013

Van alles ...


Jaren geleden breide ik mijn eerste sok. Maar sok 2 (en ja ik heb 2 voeten!) bleef maar op zich wachten. Nadat ik de bolero af had, en weer over dit breiwerk struikelde, besloot ik hier nu eindelijk eens mee verder te gaan. Het staat nog op van die ouderwetse lange naalden, en dat laat ik voor nu maar even zo. Ik heb ook een setje kortjes, dus een volgende paar sokken (als die er komen) wil ik daarop proberen, kijken of me dat beter bevalt. Je kunt wel zien waar ik weer ben begonnen, ik heb intussen zoveel meer brei-ervaring... nou ja, mijn voeten verschillen ook flink, dus wie weet wordt het een perfect paar sokken voor mij ;-)


Nog zo'n klusje uit de oude doos, het was een hele tijd geleden dat ik iets aan de Heart's Desire quilt heb gedaan, maar het festonneren van dit blok schiet nu aardig op, nog wat bloemknoppen, takjes en de hartjes en dan is deze klaar.


En gisteren nam een collega afscheid die naar een andere locatie vertrekt. En omdat hij erg van muziek houdt, heb ik een usb-stickje volgezet met muziek voor hem. Om het nog wat persoonlijker te maken, maakte ik een klein hoesje van vilt met een frivolité sluiting.


Aan de binnenkant een muzieknootje, geïnspireerd door Jane Eborall's muziek experimentjes. Ik heb niet haar patroon gevolgd, maar gewoon gedaan wat mij goed leek. In de TIAS kwam een stukje voor met gewoon frivolité en frivolité verkeerd afgewisseld, hier heb ik wat mee geëxperimenteerd, zowel in het muzieknootje als bij het koordje.

Tja, mezelf beperken tot één ding tegelijk gaat weer eens niet erg lukken...

5 opmerkingen:

 1. Heel leuke sokken Corina, dat komt vast nog in orde en ze zullen perfect passen en lekker warm zijn. De quilt is heel mooi en het tasje is WAAUW!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met het verdelen van je aandacht over de diverse technieken die je machtig bent.
  Ik vind je afscheidscadeautje bijzonder attent en heel passend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk he als je van alles kunt. Die sokken worden ook mooi zeg, die wol is prachtig.
  (trouwens even melding ik heb me opgegeven voor de frivolité workshop in april dus ........ eindelijk ga ik het toch leren . Heb er zin in)
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie sokken, en at word dat blok mooi, en met dat cadeau zal ze zeer zeker blij zijn
  Wat is je paasei mooi
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met die sokken van jou gaat het vast wel goed komen. Als je nog een basispatroon zoekt: er staat een op mijn blog.
  Bijzonder afscheidscadeautje heb je gemaakt. Mooi!

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!